Üçüncü Köprüye Suç Duyurusu

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, 20 Nisan'da yapılacak üçüncü köprü ihalesine karşı başbakan ve ilgili bakanlar hakkında "görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma, kanuna aykırı işlem"den suç duyurusunda bulundu.

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, 20 Nisan’da yapılacak üçüncü köprü ihalesine karşı Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında “görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma, kanuna aykırı işlem”den suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde Platform adına Ömer Kiriş’in okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bu projenin ihalesini açan AKP hükümeti, devam eden davaları görmezden gelerek; projeyi üstlenecek olan şirketlere olağanüstü imtiyazlar bahşederek; bilimin ve halkın sesine kulaklarını tıkamakta ısrar ederek insanlığın doğal ve kültürel mirasına; hukuka; İstanbul kentine ve Türkiye halkına karşı suç işlemektedir.

“Bizler yaşam savunucuları olarak bütün gücümüzle bu suçların karşısında çıkmaya devam edeceğiz. 20 Nisan’da hep birlikte bir kez daha haykıracağız: Köprü değil orman; köprü değil su, köprü değil toplu ulaşım, köprü değil insanca yaşanacak bir İstanbul, köprü değil demokrasi istiyoruz.”

Köprü Projesi’nin kentin ulaşım sorununu çözmeyeceğini; daha da ağırlaştıracağını; İstanbul kentine, ormanlık alanlara, su havzalarına telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini belirten Platform, herkesi 20 Nisan Cuma günü saat 10.00’da ihalenin yapılacağı Karayolları Genel Müdürlüğü önüne çağırdı. 

Etiketler

Bir yanıt yazın