Üçüncü Köprüye Karşı Olan Mimarlar Odası’nın Anketinden ‘Evet’ Çıktı

Üçüncü köprüye karşı çıkan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'ne yaptırdığı anket çalışmasında 3'üncü köprü için onay çıktı.

Ankete katılan kişilerin yüzde 40.92’si üçüncü köprü yapılmasına olumlu yaklaşırken, yüzde 22.68’i olumlu ya da olumsuz fikre sahip olmadığını, yüzde 26.40’ı ise olumsuz yaklaştığını belirtti. Doğadan önce ulaşım! Sonuçları dün açıklanan ve 34 ilçeden 3 bin 19 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen anket çalışmasına göre İstanbul’da yaşayan insanların yüzde 68’i İstanbul’un en büyük sorununun ulaşım ve trafik olduğunu belirtirken, yüzde 31.08’i göç, yüzde 1.33’ü ise su sorunu olduğunu kaydetti.

Ulaşımda otobüs kullanımının yüzde 58 ile l’inci sırada yer aldığı ankette, otobüsü yüzde 26 ile özel araç ve yüzde 25 ile metrobüs takip etti. Ulaşım/trafik sorununun çözümü için yapılması gerekenler konusunda katılımcıların yüzde 46.7’sinin ‘metroyu geliştirmek’ yanıtını verdiği ankette, ulaşım sorununun çözümü için tek bir ağacın bile kesilmesini istemeyenlerin oranı yüzde 24’te kalırken, yüzde 54.75’i ise trafik sorunu çözülecekse doğal çevreye zarar verilebileceğini savundu. Ankete katılanlar ayrıca ulaşım projelerin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını savundu.

Etiketler

Bir yanıt yazın