Uçhisar’ın Koruma Amaçlı İmar Planı Bakanlık Tarafından Onaylandı

Uçhisar belediyesinin sayfasında yayınlanan habere göre Nevşehir'in Merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesi Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Uçhisar Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından onaylandı.

Kapadokya Bölgesindeki turizmin hızlı gelişmesi sonucu kaybolan kültürel mirasa tekrar sahip çıkmak için, koruma ve kullanma dengesini gözeterek kültür turizmine katkı yapması beklenen planın önemine değinen Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan planda emeği geçenlere teşekkür etti:

Uçhisar Belediyesi tarafından, 30.06.2006 tarihi itibari ile ön araştırma sürecini başlatmış olduğumuz ” Koruma Amaçlı İmar Planımız” Çevre Şehircilik Bakanımız Sn. İdris Güllüce tarafından onaylanmıştır. En kısa sürede askı süreci Uçhisar Belediyemiz tarafından başlatılacaktır. Bu planda emeği geçen Çevre Şehircilik Bakanımız Sn. İdris Güllüce’ye, bu süreçte katkılarını esirgemeyen valimiz Mehmet Ceylan ‘a, Nevşehir milletvekillerimiz; Ebubekir Gizligider’e, Ahmet Erdal Feralan’a, Murat Göktürk’e, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğüne, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne teşekkürlerimizi sunarız. Bu konuda, Koruma Amaçlı İmar Planımıza emeği geçen; tüm geçmiş dönem belediye başkanlarımıza, tüm Uçhisar Belediyesi personelimize, proje müellifimiz Sn. Dr. Ahmet Uzel’e ve ekibine katkılarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Yine özellikle bütün Uçhisar halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Adım adım ve emekle katettiğimiz önemli aşamaların ardından, hem Uçhisar, hem de ülke turizmine katkı sağlayacak bu planın hayırlı ve uğurlu olmasını ümit ediyorum.

Etiketler

Bir yanıt yazın