Üçgen Bir Arsaya Oturan L Şeklinde Ev

Üçgen bir arsa üzerinde bulunan ev, üçgenin iki kısa kenarı boyunca uzanan alanı kaplıyor, ortak alanların odak noktasında ise büyük bir avlu yer alıyor.

Üst kattaki alanlar, güneş ışığını engelleyen ve odaları serin tutan ahşap bir kafesin arkasına gizlenmiş. Binanın dış cephesinde verandaya açılan ve kapanan balkonlar yer alıyor.

Sıcaklığı düşüren ve ortak alanlara biraz ferahlık sağlayan yansıtma havuzuna sahip büyük üçgen veranda, dairelerdeki oturma odası ve yemek odası arasında bir bağlantı görevi gören daha küçük bir veranda ile bağlanıyor.

Avlunun diğer tarafında ise bahçeye bitişik bir otopark alanı yer alıyor. Otopark alanı ve avlu hava kirliliğini engelleyen yoğun bitki örtüsü ile ayrılmış.

Etiketler

4 yorum

  • Erkut Sancar says:

    Projenin başlığı ve en önemli özelliği (!) “Üçgen Bir Arsaya Oturan L Şeklinde Ev” olması ama bunu anlatan ne bir vaziyet planı ne de bir hava fotoğrafı var.

  • Kaan Hacımemişoğlu says:

    Görsellerden dolayı metni görmekte güçlü çekenler için amme hizmeti. O da zaten 5 cümle. 🙂 Buyrun:

    Üçgen Bir Arsaya Oturan L Şeklinde Ev
    -Üçgen bir arsa üzerinde bulunan ev, üçgenin iki kısa kenarı boyunca uzanan alanı kaplıyor, ortak alanların odak noktasında ise büyük bir avlu yer alıyor.
    -Üst kattaki alanlar, güneş ışığını engelleyen ve odaları serin tutan ahşap bir kafesin arkasına gizlenmiş. Binanın dış cephesinde verandaya açılan ve kapanan balkonlar yer alıyor.
    -Sıcaklığı düşüren ve ortak alanlara biraz ferahlık sağlayan yansıtma havuzuna sahip büyük üçgen veranda, dairelerdeki oturma odası ve yemek odası arasında bir bağlantı görevi gören daha küçük bir veranda ile bağlanıyor.
    -Avlunun diğer tarafında ise bahçeye bitişik bir otopark alanı yer alıyor. Otopark alanı ve avlu hava kirliliğini engelleyen yoğun bitki örtüsü ile ayrılmış.

Bir yanıt yazın