Üç Üniversiteden Öğrenciler Dijital Oyun Yaratacaklar!

Üç üniversite tarafından ortalaşa düzenlenen oyun geliştirme maratonu 16-18 Aralık 2011'de gerçekleştirilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü, ODTÜ Oyun Teknolojileri Master Programı (METUTECH-ATOM desteğiyle), Utrecht School of the Arts, the Faculty of Art, Media&Technology bölümlerinden öğrencilerin 48 saat içerisinde oynanabilir dijital oyunlar geliştireceği oyun geliştirme maratonu “Cultures@Play Game Jam – Utrecht Istanbul” 16-18 Aralık 2011 tarihlerinde Sultanahmet’te Topkapi Apartments’da düzenlenecek.

Kültürler arası işbirliği ve disiplinler arası tasarımın oyun geliştirme açısından ifade ettiği değerlerin anlaşılmasını ve vurgulanmasını amaçlayan “Cultures@Play Game Jam – Utrecht İstanbul”da, üç üniversiteden katılan öğrenciler kendi aralarında her biri farklı disiplinlerde çalışan bireylerden oluşan üç takım oluşturacaklar. Öğrenciler, 48 saat sürecek olan maratonun sonunda oynanabilecek üç dijital oyun geliştirecekler. Utrecht School of the Arts’tan Richard van Tol ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nden Ozan Yurdakul etkinlikte öğrencilerin yanında supervisor olarak bulunacak.

Etkinlik ile ilgili haberler Twitter, Facebook gibi çeşitli sosyal medya ve paylaşım platformlarında 48 saat boyunca yayınlanacak. 18 Aralık Pazar günü saat 15.00-17.00 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde öğrenciler, 48 saatin sonunda geliştirdikleri oyunların sunumunu yapacaklar, bu sunum ertesinde izleyiciler de yaratılan oyunları oynama fırsatını bulacaklar.

Oyunlara daha sonra buradan erişebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın