Uber Genel Merkezi’nin Tasarımı SHoP Architects’e Ait

SHoP Architects tarafından San Francisco'nun gelişmekte olan bir mahallesinde tasarlanan yeni Uber Genel Merkezi, canlı kent yaşamını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Ofis yapıyı şehrin içinde toplu taşımaya yakın bir konuma yerleştirerek sorumlu gelişmeyi desteklerken gelişen bölgeyi San Francisco’nun insan ölçekli ortamlarıyla uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor.

423.000 metrekarelik proje, 1455 Üçüncü Cadde’de on bir katlı bir ve 1515 Üçüncü Cadde’de altı katlı bir yapı içeriyor. Bunların her biri kapsamlı bir sürdürülebilirlik yaklaşımının parçası olan aktif cephelere sahip.

Uber’in ilk merkezi binası olan bu yeni yapının iç mekanı, tamamen açık plan ofis trendinden ayrılıyor. Bunun yerine, iş istasyonları, her biri ortak desteğe ve ortak çalışma alanlarına erişimi olan bir dizi daha küçük alanda düzenlenmiş.

Farklı renk paletleri ve malzemeler ile tanımlanan bu alanlar, her kentsel çevrenin ve her büyük şirketin sağlığı için gerekli olan zengin yaşam tarzları karışımını yansıtıyor.

San Francisco’nun ılıman ikliminden yararlanan Uber binalarının sürdürülebilirlik özellikleri, yenilikçi “nefes alan” cephelerinde, mekanik havalandırma ihtiyacını büyük ölçüde azaltan, bilgisayar kontrollü, çalıştırılabilir bir pencere sistemi üzerinde odaklanıyor.

Commons’ın tam bina yüksekliğindeki iç/dış mekanları, koşulsuz dış ve koşullandırılmış iç ofis ortamı arasında bir tampon bölge görevi görüyor.

Bu özellik, hem çatıda hem de zemin seviyesindeki halka açık parkta yeşil alan ile yerinde su toplama ve güneş hasadı da içeren tüm bina çevre stratejisinin ayrılmaz bir parçası.

 

 

Etiketler

Bir cevap yazın