Tuzla’ya “Venedik” Modeli Marina

Su kanalları ve denize yapılacak adacıklarla Venedik modelinin uygulanacağı marina, yeşil alanları ve spor sahalarıyla bölgeyi hareketlendirecek. Tuzla'da turizm ve istihdam alanı yaratacak projenin 2015'te hizmete girmesi planlanıyor.

İstanbul’un, merkeze en uzak ilçelerinden Tuzla, marina projesiyle adından söz ettirecek. Su kanalları ve denize yapılacak adacıklarla “Venedik” modelinin uygulanacağı 840 yat kapasiteli marinanın 2015 yılı mart ayında hizmete girmesi planlanıyor. İnşa çalışmaları süren Tuzla Marina projesini anlatan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, bu kapsamdaki bir projenin ilçeyi dünya ölçeğinde bir cazibe merkezi haline getireceğini ifade etti. 

Turizm ve istihdam

Tuzla Marina’nın, mimari yapısı ve içerisindeki fonksiyonel birimleriyle dünyanın sayılı marinaları arasında yer alacağını söyleyen Yazıcı, Tuzla Marina’nın, sosyal alanları ve 840 yat kapasitesi ile bir çekim merkezi olacağını da belirtti. Yazıcı, “Bu proje ile Tuzla’ya yılda 25 milyon iç ve dış turizmden ziyaretçi bekliyoruz. Tuzla Marina, E-5 ve raylı sistem ile entegre olacak ve ulaşım akslarının da merkezinde yer alacak. Vatandaşın ekonomik yaşamına da büyük katkı sağlayacak marina projesi ile en az 2 bin 500 vatandaşa istihdam sağlanacak” dedi. Tuzla’ya dünya ölçeğinde bir proje kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Yazıcı, projenin, her ekonomik düzeyden insanın faydalanacağı ve hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin tercih edeceği fonksiyonel bir yapıya sahip olacağını vurguladı. 

Tuzla’ya “Venedik” Modeli marina

185 bin metrekare yeşil alanı da bünyesinde barındıracak marina projesi kapsamında balıkçı barınağı, alışveriş, hizmet ve servis alanları, su oyunları, eğlence parkı, seyir terasları, kafe ve restoranlar, spor sahaları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, konaklama alanı, kent meydanı ve 5 bin araçlık otopark da yer alacak. 

Etiketler

Bir yanıt yazın