Tuvalet izniyle yapılan otel yıkılacak, Uludağ Davos’tan güzel olacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Uludağ için yeni imar planı hazırlıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uludağ’ı Dünya Ekonomik Forumu’nun ev sahibi İsviçre’nin Davos yapın” talimatının ardından iki yıl önce harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yeni imar planı hazırladığı Uludağ’da, aralarında tuvalet ruhsatı bile bulunan bir çok otel ve tesis yıkıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ’da tuvalet yapım izni alan bazı kişilerin, bu izinle otel yaptırdığını belirterek, “Bu durum çarpık kentleşmeye neden olmuş. O bölgenin eski ruhsatlı haline gelmesi için bazı yerler yıkılacak. Bunlara verilen süre doldu. Artık Uludağ Davos’tan da güzel, muhteşem bir yer olacak” dedi.

Teleferik hattı çekiliyor
Türkiye’nin kış turizm merkezlerinden, 5 bin yatak kapasiteli 17 otel ve 11 kamu ve özel kurumlara ait misafirhane ve sosyal tesis bulunduğu Uludağ’ın yeniden yapılandırılması için çalışmalar başladı. Buna göre, bölgede görüntü kirliliği oluşturan yapılar ortadan kaldırılmaya başlandı. İzinsiz yapılan kafeteryaların da yerle bir edildiği Uludağ’da, kapatılan Karayolları Misafirhanesi’nin bulunduğu bölgeye 400 ve 800 araç kapasiteli iki ayrı otopark yapılacak. Bursa’dan 2. Bölge’deki oteller bölgesine teleferik hattının çekileceği Uludağ’da bir spor salonu, bir spor sahası, 9 küçük spor alanı ve bir büyük spor kompleksinin de yakın zamanda ihaleye çıkarılması bekleniyor.

Avrupa’nın en uzunu
Uludağ’ın nasıl olacağına dair şeklin yarışma düzenlenerek ortaya çıktığını belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Orada Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü kuruyoruz. Uludağ projesine göre, 17 kamu kurumuna ait sosyal tesisin yanı sıra, imara aykırı tüm yapılar yıkılacak, mimari bütünlüğü koruyacak oteller, kongre merkezleri ve alışveriş merkezleri yapılacak. Gecekondular kaldırılacak, bağlantı yolları çeşitlendirilecek. Avrupa’nın en uzun kayak pisti inşa edilecek ve burada yerleşime izin verilmeyecek. Futbol sahaları, tenis kortları yapılacak.”

Etiketler

Bir yanıt yazın