TürkSMD’nin Yeni Başkanı Önder Kaya Oldu

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), 23 Şubat 2019 tarihinde yapılan 24. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısında 2019- 2020 dönemi yeni yönetimini belirledi. Yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine, Önder Kaya oy birliği ile seçildi.

Ali Osman Öztürk Yönetim Kurulu 2. Başkanı, M. Erkan Kaçar sayman üye, R. Güneş Gökçek sekreter üye, Seçkin Sezer Baydar üye olarak görev aldı.

Önder Kaya (Y. Mimar) Hakkında

1984 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde lisans, 1993 yılında ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü’nde yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır.

1984-1985 yılında Çinici Mimarlık Atölyesi’nde mimar olarak, 1985-1991 yılları arasında ÖNCÜOĞLU Mimarlık’ta proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. 1992 yılında ANO Yapı-Proje şirketini kurmuş, 5 sene süresince bu şirkette proje ve inşaat faaliyetlerini sürdürmüştür. 1998 yılından itibaren ÖNCÜOĞLU Mimarlık şirketinde ortak olarak çalışmaya başlamış, halen Yönetim Kurulu üyesi olarak bu görevini sürdürmektedir.

Ulusal mimarlık yarışmalarında 2 ödül kazanmış, mimari proje yarışmalarında jüri üyeliği yapmıştır. Ayrıca projeleri Cityscape, CRE Awards gibi birçok uluslararası ödüle layık görülmüş; ulusal ve uluslararası birçok mimari yayında projeleri ve röportajları yayınlanmıştır 

Etiketler

Bir yanıt yazın