Türkiye’nin Paris’i

Milliyet'ten Bahattin Albay'ın haberine göre, Şanzelize Meydanı örnek alınarak planlandığı için Türkiye'nin Paris'i diye adlandırılan Aydın'ın Sultanhisar ilçesinin Atça beldesinde doğal dokunun bozulmaması için yapılaşmaya özen gösteriliyor.

Haber şu şekilde,

‘Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Romalılar döneminde kurulan beldelerinin tarihteki en eski yerleşim yerlerinden birisi olarak kabul edildiğini ifade etti.

Çınar, Yunan işgalinden 5 Eylül 1922’de kurtulduğunda, yakılmış ve yıkılmış halde olan Atça’nın yeniden imarı gündeme geldiğinde farklı bir yol izlendiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Belde yaşanılmayacak hale gelmişti, yeniden imarı gerekiyordu. O dönemin ileri gelenleri Atça’yı tekrar nasıl canlandıracaklarını ve eski haline getireceklerini tartıştıkları sırada uzun zaman Avrupa’da kalan ve Fransa’da şehir planlamacılığı konusunda eğitim alan Abdi Bey, belediyede fen memuru olarak çalışan Hafız Bey’in yardımlarıyla, hayran olduğu Fransa’nın başkenti Paris’in ünlü caddelerinin birleştiği Şanzelize Meydanı’nı örnek alarak Atça’yı yeniden imar etmeye karar verdi.”‘

Haberin devamını buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın