Türkiye’nin Mimarlık Arşivi ARKİV Yenilendi!

2003 yılından beri Kalebodur'un desteğiyle www.arkiv.com.tr adresinden yayınlanan ARKİV'in sadece tasarımı değil, altyapısı da yenilendi.

Son yıllarda, internet teknolojisinde yaşanan gelişmeler, sosyal paylaşım sitelerinin hayatımıza daha fazla girmesi ARKİV’in gerek tasarımı gerekse altyapısında daha önce olmadığı kadar köklü bir değişiklik yapılmasını sağladı.

Böylelikle, yeni ARKİV günümüz internet teknolojisine daha uyumlu, okuyucusu ile daha fazla etkileşim halinde ve sosyal medya platformları ile daha iç içe.

ARKİV Hakkında

ARKİV, Türkiye’nin tek, dünyadaki benzerleri ile karşılaştırıldığı zaman en kapsamlı mimarlık arşivlerinden biri.

Cumhuriyet Dönemi’nden günümüze Türkiye’deki mimarlık üretimini belgeleyen ARKİV yaklaşık 10 yıllık zaman zarfı içerisinde mimarlar, akademisyenler, öğrenciler, gayrimenkul sektöründe iş yapanlar için önemli bir başvuru kaynağı haline geldi.

ARKİV ile beraber yürütülen ARKİV Seçkileri, Sergiler, ARKİV Buluşmaları projeleri ile hem içeriği zenginleşti hem de sektördeki yerini sağlamlaştı.

ARKİV’deki Yenilikler

ARKİV’in yeni tasarımıyla içeriği sadeleştirildi. Sitenin temel girdisini oluşturan mimar, proje ve mimarlık ofisine daha da ağırlık verildi. Eski sitede yayın yapmaya devam ederken, buradaki bilgiler zaman içerisinde yeni siteye aktarılacak.

Arkitera.com ile daha entegre çalışacak olan ARKİV’de mimar, mimarlık ofisi ya da proje ilgili yayınlanmış bütün haber, etkinlik, söyleşi ve görüşlere tek bir tıkla ulaşılabilecek.

Bu gibi özelliklerinin yanı sıra yeni ARKİV günümümüz internet dünyasının önemli bir parçası olan sosyal medya araçları ile daha da uyumlu.

Ayrıca yeni tasarım ile birlikte dileyen mimarlık ofisleri kendi projelerini ekleyip, profil sayfalarını güncelleyebilecekler.

www.arkiv.com.tr adresinden siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın