Türkiye’nin İlk Oyun Tasarımı Yüksek Lisans Programı Bahçeşehir Üniversitesi’nde Açılıyor!

Bilgisayar ve oyun odağının önemini farkeden Bahçeşehir Üniversitesi açtığı Oyun Tasarımı Yüksek Lisans Programı, oyun tasarımı konusunda uzmanlaşmak isteyen herkesi oyuna davet ediyor!

Programın açılmasının hikayesi ise Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü’nün 2012 yılında ‘Bahçeşehir Üniversitesi GameLab’ (BUG) oyun laboratuvarını kurmasıyla başlıyor. BUG bünyesinde gerçekleştirilen pekçok etkinlik ve eğitim ile oyun ve tasarım meraklıları sektörden insanlarla da bir araya gelme şansı yakalıyor. Şimdiyse laboratuvarın ve üniversitenin sağladığı yetkinlik ve altyapı sayesinde, Bahçeşehir Üniversitesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek oyun sektörünün gelişmesi adına dev bir adım atıyor. Programda oyun tasarımının ilkelerinin yanı sıra tasarım anlayışının üretime yansıması, sıklıkla es geçilen teorik altyapının etkili bir biçimde kavranması ve hem sektörel hem de akademik anlamda üretimlerin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. İngilizce ve tezli olarak açılan program aynı zamanda sektörden insanları da derslere dahil ederek, piyasaya dair içgörüleri de öğrencilerine aktarmayı amaçlıyor.

22 Temmuz 2014 saat 17:30’da Beşiktaş yerleşkesinde yapılacak Oyun Tasarımı Yüksek Lisans tanıtım toplantısına tüm oyun meraklılarını bekliyor. Sonuçta oyun tasarımı okumayı hangimiz hayal etmedik ki?

Etiketler

Bir yanıt yazın