Türkiye’nin en büyüğü açılıyor

Avrupa'nın en büyük 10 merkezinden olacak Efes Kongre Merkezi'ni kasım sonunda Başbakan Erdoğan açacak. Merkezle hedef İstanbul'un kongre yükünü azaltmak.

Avrupa’nın en büyük 10 merkezinden biri olan Efes Kongre Merkezi açılış için geri sayımda. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kasım sonunda hizmete açılacak merkez 75 milyon dolara mal oldu. Merkez İstanbul ‘un kongre yükünü azaltmayı hedeflerken İzmir Fuarı’na da tehdit oluşturuyor.

Aydın Kuşadası’nda, Çam Limanı mevkiinde Komer AŞ’ye tahsis edilen parsel üzerinde 13.500 metrekare taban, 43.054 metrekare kapalı alana sahip Efes Kongre Merkezi’nde ulusal ve uluslararası kongreler, bayi toplantıları, seminerler gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberinde Kuşadalı otel ve turizmcilerin kurduğu Komer AŞ daha sonra gelişerek 236 ortaklı ve 80 bin lira sermayeli oldu. En büyük hissedarı yüzde 25 ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye Merkez Müdürlüğü’ne ait olan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy kongre merkezinin başta Aydın olmak üzere çevre illere yeni istihdamlar sağlayacağını söyledi.

Merkez’in 2013 doluluk hedefi 120 gün. Kongreler, seminerler, bayii veya çalışan toplantıları, otomotiv dahil birçok sektörün geniş çerçevede ürün lansmanı, konserler, Kuşadası Limanı’na gelen cruise yolcularına verilen öğle yemekleri hedeflenen etkinlikler arasında yer alıyor. Avrupa, ABD , Uzakdoğu, Hindistan gibi bölgelerde temsilcilikler verilerek sürekli tanıtım yapılması planlanıyor.

Rakamlarla kongre merkezi
Ana salonu 3000 m2 bağlı iki fuayesi ile 5000 m2 kapalı ve 3000 m2 açık alanı sahip fuar bölümü. 6.500 m2’ye yaklaşan açık teras alanlarında oluşturulan alt yapı. 2690 kişilik büyük oditoryum. Bir adet 745 kişilik küçük oditoryum. Bir adet 3’e bölünebilen 1500 kişilik toplantı salonu. Bir adet 2’ye bölünebilen 400 kişilik toplantı salonu. 35 adet 40 ile 220 kişi kapasiteye sahip komite ve toplantı odaları.

Etiketler

Bir yanıt yazın