‘Türkiye’nin Çarşıları’ Sergisi Açıldı

Sanalpazar.com’un ‘Türkiye’nin Çarşıları’ temasıyla düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar 15 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında İFSAK sergi salonunda görülebilecek.

Geleneksel ticarete yönelik bir bellek çalışması niteliği taşıyan yarışma ile İstanbul ve Anadolu’nun tarihi çarşıları fotoğraf sanatçılarının gözünden ölümsüzleştirildi.

Sanalpazar.com, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin Çarşıları’ adlı bir fotoğraf yarışması düzenlemişti. Geleneksel ticarete dair bir bellek çalışması niteliği taşıyan ve İFSAK işbirliği ile düzenlenen yarışmada ilk üçe giren ve mansiyon alan fotoğrafçılar, ödüllerini Aralık ayında düzenlenen törenle almıştı. Sanalpazar’ın gelenekselleşmiş ticaret anlayışını 21. yüzyılın internet dünyasına taşıyan ‘Çarşılar’ projesinden ilham alınan yarışma ile İstanbul ve Anadolu’nun tarihi çarşıları fotoğraf sanatçılarının gözünden ölümsüzleşmiş oldu.

Yarışmada dereceye giren ve sergilenme hakkı kazanan fotoğraflar, Mart ayında İstiklal Caddesi Ayhan Işık Sokak’taki İFSAK Sergi Salonu’nda görülebilecek. Ticaretin özündeki geleneklerden kopmadan var olabileceği misyonuyla yoluna devam eden Sanalpazar.com ve 55 yıldır fotoğrafa emek vermiş yüzlerce sanatçıyı kucaklayan İFSAK, Türkiye’nin özgün kentsel ve ekonomik mirasına ilgi duyanları 15 Mart-4 Nisan tarihleri arasında bu tecrübeyi paylaşmaya bekliyor.

1.Ödül / Malatya Bakırcılar Çarşısı – Emre Soytürk

2.Ödül / İzmir Kemeraltı Çarşısı – Zeren Toktaş Yasa

3.Ödül / Kocaeli Değirmendere Merkez Çarşısı – Melih Sular

Mansiyon / Safranbolu Çarşısı – Gürsel Egemen Ergin

Mansiyon / Denizli Babadağ Çarşısı – Murat Aslankara

Mansiyon / İstanbul Kapalıçarşı – Mehmet Kurdaş

Etiketler

Bir yanıt yazın