Türkiye’nin Akustik Veritabanı Açıldı

Türkiye'de akustik piyasasına dair tüm envanteri biraraya toplayan www.akustikveritabani.com adresi açıldı.

Akustik Veritabanı, Türkiye’deki akustik piyasasını bir bütün olarak ele alıp, özellikle Mimari Akustik alanında çalışan danışmanlık bürolarını, malzeme firmalarını, akademisyenleri, uzmanları, etkinlikleri, kongreleri, yayınları ve ilgili tüm diğer konuları bir araya toplamayı amaçlıyor. Oluşum, ses üzerine çalışan tüm araştırmacı ve profesyonellerin bir kısayol rehberi olarak yararlanabileceği bir kaynak olacağı gibi, piyasa ve çalışmalar hakkında bilgi edinmek isteyen her tür kullanıcının da faydalanabileceği bir arayüz olarak hizmet verecek.

Çeşitli üniversitelerde, akustik konusunda uzmanlaşmış öğretim üyeleri tarafından lisans ve lisansüstü dersleri verilmektedir. ‘Akademik Ortamda Akustik’ başlığı altında bu kurumlar ve derslerin isimleri listeleniyor.

‘Akustik Danışmanlık’ başlığında ise, bu konuda hizmet veren özel şirketlere yer veriliyor. Türkiye’de özel ve kamuya ait araştırma kurumlarında, tam ve yarı yansımasız (anekoik) odalar, çınlanım odaları ve akustik ölçüm aletleri bulunuyor.

‘Ölçüm Laboratuarları’ başlığı altında, başlıca kurumlar listeleniyor.

‘Akustik Malzeme Firmaları’ kısmında akustik projelerde ağırlıklı olarak kullanılan malzemeleri müşterilerine sunan firmaların bir listesi bulunuyor.

Bunların haricinde Akustik Veritabanı internet sayfasında bulunan ana başlıklar; Kongre ve Sempozyumlar, Akustik Hesaplama Yazılımları, Süreli Yayınlar, Kayıt Stüdyoları, Kanunlar ve Sosyal Sorumluluk, Güncel Akustik Haberleri olarak sıralanıyor.

www.akustikveritabani.com, Türkiye’deki akustik pratiğine ve üniversitelerde akustik araştırma ortamına dair envanterini güncel hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Akustik konusunda çalışmalarınızı sürdüren herkes akustikveritabani@gmail.com adresine bilgilerini göndererek sitede yerini alabilir. 

Etiketler

Bir yanıt yazın