Türkiye’de Konut Balonu İnşaat Gayrimenkul Furyası ve Türkiye Ekonomisi

Sinan Araman tarafından kaleme alınan "Türkiye'de Konut Balonu - İnşaat/ Gayrimenkul Furyası, Kriz ve Türkiye Ekonomisi", Kor Kitap'tan çıktı.

“Kitap, inşaat sektöründeki gelişmeyi anlatırken aynı zamanda Türkiye ekonomisinin son 20 yılını anlamamızı sağlıyor. AKP döneminin ekonomi politiği, neoliberal finansallaşma eğilimi ile birlikte, borç ve inşaata dayalı büyüme olarak karşımıza çıkmaktadır. Güncel tartışmaların anlaşılmasına yardımcı olacağını düşündüğüm bu eser, akademik çalışmalar için de çok önemli bir kaynak olacaktır.”

Doç. Dr. Yılmaz Aydın

“Geçici bahar havası, Türkiye’de inşaat ve gayrimenkul sektörünün aşırı büyümesinden kaynaklı ekonomik krizin ötesinde, yaratacağı toplumsal maliyetler ile yerini hazan mevsimine ağır bedellerle bırakacak gibi. Kitap, bize kapitalist üretim biçiminin insan-doğa, insan-insan ilişkilerinde yarattığı tahribatı, kapitalizmin kriz üreten doğası üzerinden Türkiye özelinde gözler önüne seriyor.”

Doç. Dr. Esra Yüksel

“Sinan Araman, çalışmasında oldukça güncel ve güncel olduğu için gürültülü alan olarak tanımladığım inşaat/gayrimenkul furyasının kaynaklarına yöneliyor. Oldukça detaylı açıklamalarında furyanın kaynağının ulus-devlet destekli sermaye birikimi olduğunu görüyoruz. Krizi çözmeye yönelik müdahalelerin zamanla her an patlayacak bir konut balonuna dönüştüğünü/dönüşeceği sonucuna varıyor. Güncel olanı şair titizliği ile kavramsal düzeye taşıyan okunası emek yoğun çalışma.”

Fuat Ercan

Etiketler

Bir yanıt yazın