Türkiye’de ilk olan 3 kuleli adalet kampüsüne sonbaharda kazma!

Uzun süredir tartışılan Bursa’nın adalet sarayına son noktayı Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz koydu.

Projenin adalet sarayı olmayacağını belirten Yılmaz, 50 bin vatandaşın faydalanacağı adalet kampusu inşa edeceklerini söyledi. Alternatifli 3 projenin de masalarında olduğunu belirten Yılmaz, “Halkımız ve adliye çalışanımız, 3 kuleli 24 katlı projeyi daha çok beğendi. Adalet Bakanlığı onaylarsa bu yıl sonunda temel atıyoruz” dedi.

Adalet sarayıyla ilgili tartışmalara ilk kez değinen Yılmaz, maketi sergilenen tek kuleli çok katlı projeden vazgeçildiğini belirtti. Yılmaz’ın detaylarıyla anlattığı, AB normlarına ve mahkeme yönetim sistemine uygun inşa edilecek adalet kampusunda yok yok. Son teknolojiyle yapılacak projede 3 bin metrekarelik ön bürolar, yürüyen merdivenler olacak ve tüm birimler aynı alanda ancak ayrı binalarda hizmet verecek.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in projeye destek verdiğini de anlatan Başsavcı Yılmaz, Adalet Bakanlığı’nın onayından sonra, son olarak Başbakan Erdoğan’a da sunum yapacaklarını belirtti. Başsavcı Yılmaz, Bursa’nın en az 50-60 yıllık ihtiyacını karşılayacak projenin Türkiye’de örneği olmadığını sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın