Türkiye’de ‘haber küpü’ devrimi

NTV, Clickspring Design'ın tasarımı olan yeni stüdyolarını tanıtıyor.

Doğuş Yayın Grubu’nun en yüksek teknolojiyle donattığı yeni stüdyolarında, enerji tüketimini yarıdan fazla azaltan, şeffaflığı ön planda tutan ve ziyaretçileri de yayının parçası haline getiren modern mimarili bir konsept kullanıldı.

Türkiye’nin lider haber kanalı NTV, yeni yayın dönemini Doğuş Yayın Grubu’nun yeni binasında, yeni stüdyolarında açıyor. Binada NTV, CNBC-e, NTV Spor, e2 ve yeni ulusal kanalı dahil olmak üzere DYG’nin 8 televizyonu, 8 radyosu, ntvmsnbc ve dergi grubu bir arada olacak. Ay sonuna kadar tüm kanallar bu binadaki yerini alacak.

Modern bir mimariye sahip yeni binada teknolojinin tüm olanaklarıyla donatılan bir “Haber Küpü” kuruldu. NTV3 olarak adlandırılan bu çelik küp, ileri teknolojinin yardımıyla en hızlı, doğru ve güvenilir haberin yayın üssü olma iddiasında.

GELECEĞİN STÜDYOLARI
Doğuş Yayın Grubu’nun yeni binasında yer alan stüdyoların inşasında 450 ton çelik, 1000 metrekare cam, 250 bin metre kablo, 160 metrekare ekran kullanıldı. Tüm kanalların alt yapısını HD yayına uygun olarak oluşturuldu.
 

Stüdyo kameraları yüksek çözünürlüklü ve görüntü algılama sistemli en son teknolojiye sahip. Türkiye’de ilk defa birden fazla ekranı bir ekran gibi yorumlayan,görüntü kalitesi ve resim derinliği sağlayan Spyder isimli bir sistem kullanıldı.

Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın