Türkiye’de bir ilk! Hafta içi ofis, hafta sonları da müze!

BORUSAN Holding, Türkiye'nin ilk ofis müzesini açtı. Holdingin Rumelihisar'ında 'Perili Köşk' olarak bilinen yönetim merkezi 17 Eylül'den itibaren hafta içi ofis, hafta sonları da müzeye dönüşecek.

Borusan Contemporary çağdaş sanat müzesi olan Perili Köşk, 10 lira karşılığında gezilebilecek.

Yönetim ‘halka açıldı’
Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 5 yıl önce taşındıkları Yusuf Ziya Paşa Köşkü’nün (halk arasındaki adıyla Perili Köşk) müzeye dönüştürülmesine ‘halka açılma’ benzetmesi yaptı. Borusan Contemporary’nin iki temel misyonu olacağını belirten Kocabıyık, şu bilgileri verdi: “İlki Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nu toplumla paylaşmak, diğeri Türkiye’de çağdaş sanata olan ilgiyi artırmak. Koleksiyonumuzun en önemli özelliği, yeni medya sanatına ait örnekleri içermesi. Borusan’da her alanda, güncel eğilimlerin, günümüz iş dünyasına getirdiği olanaklarla çalıştığımız için, çağdaş sanatın en yeni, en deneysel yapıtlarını koleksiyonumuza kazandırmaya çalıştık.
 

600 eserlik koleksiyon
Borusan’ın sahip olduğu 600 eserle Türkiye’nin hatırı sayılır koleksiyonerleri arasında yer alan Ahmet Kocabıyık, bu sanatsal birikimi halkla, özellikle de gençlerle paylaşmak istediklerini söyledi. Müze ziyaretçilerinin odasını gezebileceği Kocabıyık, sözlerine şöyle devam etti: “İş hayatındaki prensiplerimizin uzantısı olarak çağdaş sanat alanında da günümüz sanatçılarının deneysel işleriyle ilgilenirken belli oranda risk aldığımızın farkındayız. Bu risk, bize güncel değerlerin peşinde ilerlemenin getirisi olarak, genç ve farklı sanatın deneysel özelliklerini yakından tanıma fırsatı veriyor.”
 

1 milyon dolara mal oldu
Türkiye’nin ilk ofis müzesi için 1 milyon dolar harcadıklarını söyleyen Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, bu yıl için ayırdıkları 300 milyon dolarlık bütçesinin içinde bunu da planladıklarını kaydetti.

Uğur, bu ofis müzeden elde edilecek gelirin de, Borusan’ın kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerinde fon olarak kullanılacağını açıkladı.

Açılışta ücretsiz olacak yılda 3 sergi gezilecek
BORUSAN Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun yanı sıra yılda 3 değişik serginin de yer alacağı 10 katlı binada, 2 tane sergi alanı bulunuyor. Müzenin 17 Eylül’deki açılışı 12. İstanbul Bienali’ne paralel olarak ‘Yedi Yeni İş’ ve Borusan Koleksiyo’nundan seçilen eserlerin yer aldığı ‘Segment #1’ sergileriyle yapılacak. Sadece cumartesi-pazar günleri gezilebilecek ofis müze, Ekim ayı başına kadar ücretsiz gezilebilecek. İstanbul Boğaz’ın en güzel noktalarından birinde bulunan ofis müzede de bir de kafe yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın