Türkiye ve Yemen’deki Mülteci Kampları İçin ZHA Tasarımı Yapılar

Türkiye ve Yemen’deki Mülteci Kampları İçin ZHA Tasarımı Yapılar

Supreme Committee for Delivery & Legacy tarafından Education Above All (EAA) Vakfı'na bağışlanan yirmi yedi çadır, Suriye, Türkiye ve Yemen'deki mülteci ve yerinden edilmiş toplulukların yaşadığı alanlara yerleştirilecek.

Education Above All (EAA) Vakfı, Supreme Committee for Delivery & Legacy ve onun insani ve sosyal miras programı Generation Amazing Foundation, yerinden edilmiş halklara hizmet etmek ve onları desteklemek için Zaha Hadid Architects (ZHA) tarafından tasarlanan 27 çadırın kurulacağını duyurdu.

Vakıf, çocuklara oyun, öğrenme ve gelişim için kullanabilecekleri güvenli, çok yönlü ve sürdürülebilir alanlar sunan bir yapı oluşturmak için Zaha Hadid Architects ile işbirliği yaptı.

Yapılar, Katar’ın 2022 Dünya Kupası’nın turnuvanın ötesinde kalıcı bir etki yaratmasını sağlama çabalarının bir parçası olarak Uluslararası Göç Örgütü’ne (IOM) ve Katar Kızılayı’na bağışlanmış.

Üç ZHA-EAA çadırı, sırasıyla Pakistan ve Türkiye’de yerinden edilmiş yüzlerce Pakistanlı ve Suriyeli çocuk için okul olarak kullanılıyor.

Yeni bağışlanan yapılar, Suriye, Türkiye ve Yemen’deki yerinden edilmiş topluluklar için okul, klinik ve geçici barınak olarak kullanılacak. IOM, Türkiye ve Yemen’e 10’u okul ve 5’i sağlık ocağı olarak hizmet verecek 15 çadır verecek. Suriye’de Katar Kızılayı, Suriye’deki yerinden edilmiş topluluklar için sığınak olarak hizmet vereceği 12 yapıyı teslim alacak.

ZHA-EAA çadırları, doğal gün ışığına izin veriyor ve hava koşullarına dayanıklı, kolayca taşınabilen ve yeniden monte edilebilen, sürdürülebilirlik için ileri dönüştürülebilen veya geri dönüştürülebilen bileşenler içeren modüler yapılar ve bu nedenle onları yerinden edilmiş nüfuslar için ideal hale getiriyor.

EAA’nın FIFA Taraftar Festivali’ndeki “4 Gol Atma” kampanyasına ev sahipliği yapan ZHA-EAA çadırı, Dünya Kupası boyunca futbolseverler tarafından ziyaret edildi. Kampanya, BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri hakkında farkındalık yaratan oyunlar ve etkinlikler içeriyordu.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın