Türkiye Seramik Federasyonu’nda Yeni Dönem

Türkiye Seramik Federasyonu 8. Olağan Genel Kurulu 6 Haziran 2017’de İstanbul’da gerçekleşti. Toplantıda 15. yılını kutlayan Türkiye Seramik Federasyonu’nun 2017-2019 dönemi yeni yönetim kurulu belirlendi.

Genel Kurul Toplantısı’nda Türkiye Seramik Federasyonu’nun Yeni Başkanı, Erdem ÇENESİZ oldu. Başkan Yardımcılıklarına ise Hakan ÇANAKÇI, Nihat ÖZYURT, İlter YURTBAY ve Aydın EŞER seçildiler.

Yeni Yönetim Kurulu üyeleri; Timur KARAOĞLU, Hasan PEHLİVAN, Göksen YEDİGÜLLER, Hüseyin TANIŞ, Kürşad N. ÖZKAYA, Mehmet MERCAN, Nuri GÖNENÇ, Kemal YILDIRIM, Bekir ZAPÇI, Abdülhekim YAKUT, Ercüment ARICI, Salih EREZ, Tolun VURAL şeklinde oluştu. Denetim Kurulu Başkanlığı’na Hanefi MUTLU, üyeliklerine Ahmet Cenk Yılga ve Süleyman Sosyal seçilirken, Disiplin Kurulu Başkanlığı’na Ferdi Erdoğan ve üyeliklerine Merter Savaş ve M. Fatih Korkmaz seçildiler.

Yeni Yönetimi seçen Delegelere teşekkür eden Erdem Çenesiz, geçmiş dönem başkanları ve yönetim kurullarına da Federasyon’un bu günlere gelmesindeki emeklerinden dolayı minnet duyduklarını ifade etti. Çenesiz; Türkiye için önemli olan seramik sektörünün temsilcileri olarak dünyada rekabet gücü yüksek bir sektör olma yolunda azimle çalışmaya devam edeceklerini belirtti; “Bugün Türkiye, vitrifiye seramik üretiminde ve ihracatında Avrupa 1.’si, seramik kaplama malzemeleri üretiminde Avrupa 3.’sü, ihracatında ise Dünya 6.’sı. Türkiye Seramik Federasyonu olarak, doğrudan ve dolaylı olarak 252.000 kişiye istihdam sağlayan, 10 milyar TL ciro ve 1 milyar dolar ihracat yapan sektörü temsil ediyoruz. Özellikle son yıllarda Türk seramik sektörünün Avrupa’da olumlu algısı yükselirken, Amerika’ya olan ihracatta da artış trendi yaşandı. Sektörümüz tüm dünyada rekabet gücü yüksek, güçlü markaları olan bir sektör olma yolunda başarıyla ilerlemektedir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın