Türk Telekom Arena’nın çatısının uçması söz konusu değil!

Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi, Türk Telekom Arena’da rüzgar nedeniyle çatıdan bazı parçaların koparak yere düştüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Son günlerde özellikle spor gündemini en çok meşgul eden haberler arasında Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi Türk Telekom Arena Stadı’nda yaşanan sorunlar yer alıyor. Kimine göre sahanın zemini sorunlu, kimine göre ulaşım imkansız, kimine göre ise çatıdan parçalar uçuyor.

TOKİ’nin internet sitesindeki habere göre tüm bu iddalara Arena’nın yapımını üstlenen Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi’nin açıklamaları ise şöyle: “Öncelikle stadın çatısından hiçbir parça uçmamış, saha içine, tribünlere ya da stadyum dışına çatı parçası düşmemiştir. Kopan ya da yiten bir çatı parçası olmadığı gibi, faciaya neden olabilecek bir hasar da meydana gelmemiştir. Galatasaray Spor Kulübü yetkilileri tarafından, Varyap-Uzunlar Ortak Girişim yetkilerine, 10 Ekim tarihinde, saat 15: 10’da stadyum çatısında bulunan trapez levhalardan birisini tutan perçinlerin bir kısmının gevşemesi nedeniyle, levhanın kenarının havaya kalktığı bildirilmiştir. Bunun üzerine konunun uzman ekipleri hemen harekete geçmiş ve aynı gün saat 15: 45’de gerekli işlemler yapılarak levha yeniden yerine tam olarak sabitlenmiştir. Ekipler, ertesi gün daha geniş bir çalışma yapmışlar; çatı trapez levhaları tek tek kontrol edilmiş ve bu kontroller sırasında herhangi bir probleme rastlanmamıştır. Teknik olarak ifade etmek gerekirse; stadyumun 90 cm genişliğinde ve yaklaşık 6 m uzunluğundaki trapez çatı örtüsü üzerinde bulunan 15 sıralı perçinden sadece 6 tanesi kalkmıştır ve trapez panelin yerinden kopması gibi bir durum söz konusu olmamıştır.

Açıklamaların devamanı buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın