Türk Tasarımcılar Milano’da Buluşuyor

Tasarım dünyasının "olmazsa olmazı" Milano Tasarım Haftası, bu kez Türkiye'den gelen karma bir tasarımcı grubunu ağırlayacak.

“The Taste of IST” projesi, 16-22 Nisan 2012 tarihleri arasında, Milano’nun Zona Tortona bölgesinde, mobilyadan aydınlatmaya, ambalajdan kıyafete geniş bir ürün yelpazesinde faaliyet gösteren İstanbullu tasarımcıların dayanışması sonucu hayat bulacak.

Dünyanın önde gelen kültür merkezlerinden İstanbul, tasarım çıtasını gün geçtikçe yükseltiyor ve tasarım platformlarının kapılarını birbiri ardına açıyor. Son dönemde dünya ile bütünleşen tasarımcılarımızın başarılı sunumlarına sahne olan Milano, bu kez de “dayanışma ile hayata geçen” karma bir sergiye ev sahipliği yapacak.

Papyondan kitaplığa, aydınlatmadan sandalyeye geniş bir yelpazedeki ürünlerin altındaki imzalar, farklı disiplin ve jenerasyonlardan tasarımcılara ait. Ortak noktaları ise İstanbul’un tadını tasarım yoluyla dünyaya anlatmaları…

Yirminin üzerinde İstanbullu Tasarımcı, birbirinden ilginç tasarımlarıyla Milano’ya renk katmaya gidiyor. 16-22 Nisan 2012 tarihleri arasında, Milano’nun Zona Tortona bölgesinde yer alacak “The Taste of IST” temalı sergide, Akın Nalça (yepyeni bir sergileme elemanı Planner / Terminal Design), Ege Kutay&Tunçin Üner (moda tasarımı), Esin Tosunoğlu (İstanbul siluetinde ofis ünitesi / Bürotime), Gamze Güven (zeytinyağı şişesi / Tasarım Üssü), Gökhan Akyüz (mobilya), Merve Doruk (ipad kılıfı), Reyhan Uras & Deniz Türkeri (çılgın papyonlar / Mimoco), Murat Akçay (çok fonksiyonlu bebek mobilyası / M Desing), Nagehan Kılıçarslan (Aşk’ın Nefesi “ismiyle Cam’dan Ney tasarımı / GLOBO), Efecan Gürgüz & Onur Besen (Ahşap sandalye /Naif Tasarım), Nursema Öztürk (trilyonlarca biçim alan kitaplık), Orhan Irmak tasarım (sürdürülebilir bir kutu / ambalaj), Sami Savatlı (farklı siluetlere sahip sandalye), Seda Kilimcigöldelioğlu (İstanbul’un dalgaları batarya / ECA), Şule Koç (dokunmatik sıradışı bir aydınlatma), Tamer Nakışçı (sıradışı bir halı), Tanya Ildıroğlu (İstanbul’u anımsatan tepsi), Türkü Şahin (moda tasarımı) en güncel tasarım ürünleri ile Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) da kurdukları ETTA Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı’nı ve Türkiye’deki Endüstriyel Tasarım sektörünü tanıtan bir film ile yerini alıyor.

İstanbul bu kez Milano’da tasarımla anılacak…

“The Taste of IST” temalı karma sergi ile Milano Tasarım Haftası’na katılmanın her tasarımcının hayali olduğunu belirten projenin yaratıcısı ve Tasarım Parkı Kurucusu Nursema Öztürk, “Aldığımız desteklerle İstanbullu tasarımcıları bir araya getirmeyi başardık. Tüm dünyanın yakından takip ettiği Milano Tasarım Haftası’na katılan tasarımcılarımızın adını dünyaya duyurması, bizler için büyük önem taşıyor,” dedi.

“The Taste of IST” projesinin destekçileri arasında yer alan ETMK’nın Genel Sekreteri A. Bülent Zorlu, etkinliğin önemine dikkat çekerek, dernek olarak hem endüstriyel tasarım sektörünü uluslararası alanda güçlendirmek, hem de Türk tasarımcılara destek olmak için çalıştıklarının altını çizdi.

Her zaman özgün tasarım ve tasarımcının yanında olduklarını anlatan MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı ise Türk mobilya sektörünün, Türkiye’yi dünyada temsil eden tasarımcıların desteği ile dünyaya açılacağını söyledi.

Tasarımın özveri ve yaratıcılık işi olduğuna değinen Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu, tasarımcılara destek olmak ve Türk tasarımının marka olmasını sağlamak amacıyla, tasarımcı ve sanayicilerin birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Projenin isim babası duayen Tasarımcı Yılmaz Zenger, “The Taste of IST”in ve Milano Tasarım Haftası için özel tasarladığı İkon’un hikayesinin esin kaynağının ‘İstanbul’un dört kültürel katman ile Avrupa’nın doğusu; tarım kültürü, pagan kültürü, Hıristiyanlık ve İslam kültürü ile geçmişten ilham alarak geleceği tasarlamak” olduğunu belirtti.

İstanbullu tasarımcıların adını dünyaya duyuracağı “The Taste of IST” sergisini, ETTA projesi ile ETMK, MASKO Mobilya Kenti, Bürotime desteklerken basın sponsoru olarak Tasarım Yayın Grubu, iletişim sponsoru olarak da TIME Public Relations destek veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın