Türk Tasarımcı Zeki Özek Red Dot Award Finalinde

Zeki Özek, iCam ve Kaynakçı tasarımları ile Red Dot Design Concept 2011'de finale kaldı.

iCam

Akıllı telefonlar, giderek akıllanırken fotoğraf çekme yetenekleri, fiziksel kısıtlar nedeniyle ilerleyememektedir. Oysa geniş kayıt kapasiteleri, hızlı işlemcileri, uygulamalar ile geliştirilebilen yetenekleri ve geniş bağlantı imkanları sebebiyle birer beyine dönüşen akıllı telefonları, fotoğraf makinelerine doğrudan bağlamak mümkündür.

Kameranın arka bölümüne, 22pin konnektör ile bağlanan ve oluşturulan yuvaya yerleştirilen telefon, uygulama desteği ile dijital kameraların yapabildikleri her şeyi yapabilmenin yanında, fotoğrafların doğrudan düzenlenebilmesi, kaydedilebilmesi, paylaşılabilmesi ya da e-posta ile gönderilebilmesi gibi pek çok soruna çözüm sunabilecektir.

Optik fotoğrafı mobil imkanlara kavuşturacak olan proje, gerçek optik zoom, daha kaliteli ccd, değiştirilebilir üst kalite lensler, daha kaliteli hd videolar, hd video konferans gibi pek çok çözüme kalite getirecektir.

Fotoğrafların bilgisayara ya da iPad’e kaydedilmesi ise kablosuz imkanlar sayesinde daha pratik bir çözüme kavuşacaktır.

Kaynakçı


Geleneksel ark kaynağı makinelerinde örneğin iki demir parçasını birbirine kaynatmak istiyorsanız kanak makinesinin – ucuna bağlı olan penseyi bu parçalara bağlarsınız. + uca bağlı olan elektrot pensesine bir adet elektrot takar, amperi ayarlar ve iki parçanın birleşmesi gereken bölgesi üzerinde, elinizi oldukça profesyonel kullanarak kaynağınızı yaparsınız.

Bu yöntemde elinizi doğru kullanmayı öğrenene kadar önemli bir zaman geçer ve ışığa bakmak ve kaynak dumanının oluşturduğu olumsuz durumlardan da azami derecede etkilenirsiniz.

Kaynakçı, bütün bu sistemi sizin için basitleştirmeyi hedefleyen bir öneridir. Bu öneride elektrot örtüsü katı değil macun kıvamındadır ve kaynatmak istediğiniz bölge üzerine yerleştirilir. Yine örtü içeriğinde bulunan karbon, kaynak dumanının emilmesine yardımcı olur. Elektrotun diğer ucu rulodan + kutba bağlı olduğu için sistem pense gibi davranır. Elektrodun yapısı, kendi kendine dikiş yapabilmesine olanak tanıyacak şekilde bükülüdür. Yine – kutuptaki pense, mıknatıslı düzeneği sayesinde istenilen herhangi bir yere pratik bir şekilde bağlanabilir.

Size kalan kaynağı başlatmak…

Etiketler

Bir yanıt yazın