Türk Mimarisinin Kısa Tarihi

Yaşar Çoruhlu’nun 30 yılı aşkın süredir İç ve Orta Asya ağırlıklı akademik çalışmaları ile Orta Asya ve Türkiye’deki çeşitli araştırma gezileri sonucu ortaya çıkan kitabı "Türk Mimarisinin Kısa Tarihi", Alfa Yayınları'ndan çıktı.

Tanıtım metni:

Türk tarihi neredeyse MÖ 3000’lerde başlayıp günümüze kadar uzanan, Orta Avrasya’nın çok geniş coğrafyasında varlığını sürdüren ve çeşitli Türk kavimlerinden oluşan bir ulusun tarihidir.

Türklerin salt bir göçebe topluluk olmaktan ziyade “hareketli yaşam” tarzıyla birlikte yarı-yerleşik ve yerleşik olarak ifade edilen yaşam tarzlarını da sürdürdükleri bilinmektedir.

Türk Mimarisinin Kısa Tarihi, Yaşar Çoruhlu’nun 30 yılı aşkın süredir İç ve Orta Asya ağırlıklı akademik çalışmaları ile Orta Asya ve Türkiye’deki çeşitli araştırma gezileri sonucu ortaya çıkmış özet mahiyetinde bir eseridir. Sanat tarihçileri, mimarlık tarihçileri ve arkeologlar için başvuru niteliğinde olabilecek bu eserde, Türk mimarisinin ne tür bir zemin üzerinde ve hangi bileşenlerle doğduğu, İç Asya’da ortaya çıkarak Türklerin milattan önceki devirlerden bu yana yaşadığı Orta Avrasya bölgelerine nasıl yayıldığı örnekleriyle açıklanmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın