Türk Mermeri Milano Tasarım Haftası’nda

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) sahipliğinde organize edilen ve Türk tasarım firması Demirden Design'ın küratörlüğünü üstlendiği Türkiye'yle ilgili özel sergi 9-14 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Milano Tasarım Haftası'nda yer aldı.

Türk mermerinin farklı formlarda şekillendiği sergide eserlerin orijinalliğinin yanı sıra geleneksel ezgilerle geleceği de harmanlaması katılımcılar tarafından beğeni topladı. 

Farklı disiplinlerden gelen 6 tasarımcı ve mimarın, 4000 yıllık bir geleneğin parçası “mermer”i konu edindiği çalışmalar, Türkiye topraklarında yer alan kültürü, tarihi ve mitleri çağdaş tasarımlarla buluşturarak zıtlıkların bütünleyicisi oldu. Sergide mermeri, mimari açıdan, Massimiliano-Doriana Fuksas (İtalya), Melkan Gürsel – Murat Tabanlıoğlu (Türkiye), Alişan Çırakoğlu (Türkiye), endüstriyel tasarım odaklı Mathieu Lehanneur (Fransa), moda gözüyle Dice Kayek (Türkiye) ve sanatçı-tasarımcı Arik Levy (Fransa) ele aldı.

“Işıkla Yıkanmak” sergisi, mermer, su ve ışığa odaklanarak, temizlik, saflık ve arınma gibi kavramları ifade etmek için ideal bir kombinasyon ortaya çıkartarak Milano Tasarım Haftası’nın yıldızı oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın