Türk Doğal Taş İhracatçıları Milano’da Ziyaretçilerini Büyüledi

Türk mermeri, dünyanın moda ve tasarım başkenti Milano Tasarım Haftası'na damgasını vuran bir sergiyle ziyaretçilerin gözlerini kamaştırdı.

Türkiye’nin eşsiz renk ve desen çeşitliliğine sahip doğal taşlarının uluslararası arenadaki marka imajını güçlendirmeyi hedefleyen İstanbul ve Ege Maden İhracatçıları Birlikleri; dünyaca ünlü 9 tasarımcı tarafından gerçekleştirilen eserlerle çok özel bir sergiye imza attı. Türk ve yabancı tasarımcıların ellerinde yeniden hayat bulan eserler; Milano Tasarım Haftası’nın kalbi Zona Tortona’da 17 – 22 Nisan tarihleri arasında izleyicileriyle buluştu.

“Thus Spoke the Marble: The Journey Alters You” (Ve mermer dedi ki: Yol seni değiştirir) adlı sergide dünyaca ünlü dokuz tasarımcının Anadolu mermeri ile yaptıkları “yolculuk” temalı tasarımlar sergilendi. Türkiye’den Emre Arolat, Can Yalman, Ayşe Birsel (Birsel + Seck) ve serginin küratörlüğünü de üstlenen Demirden Design’ın tasarımlarının bulunduğu sergide, dünyanın önde gelen tasarımcıları İspanyol ikili El Ultimo Grito, Richard Hutten, Werner Aisslinger, Alfredo Häberli ve James Irvine de eserleriyle yer aldı.

Mermerin “hikâye anlatıcı” rolünü üstlendiği serginin mekan tasarımı, kurumsal kimlik ve küratörlüğünü İstanbullu tasarım stüdyosu Demirden Design gerçekleştirdi.

Tasarımcılar Milano’da Türk mermerini konuşturdu
Tasarım dünyasının kalbinin altı gün boyunca Milano’da attığı Tasarım Haftası’nda etkinlikler şehir merkezindeki Zona Tortona’nın sokaklarında gerçekleştirildi. Thus Spoke the Marble Sergisi’nin mekânı ise Zona Tortona’nın tapınağı haline gelen Superstudio Più Binası oldu. Sergi, Superstudio Più Binası’nın Sanat Bahçesi’nde, 900 metrekarelik açık alandaki dokuz platform üzerinde yapılandırılmış büyüleyici bir alanda ziyaretçileri karşıladı.

Türkiye, mermer ihracatında bir numara olma yolunda…
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akbulak, İstanbul ve Ege Maden İhracatçıları Birlikleri’nin bu sergi ile Türkiye’nin mermer ve doğal taş konusunda güçlü bir üretim merkezi olmasının yanında, tasarım ve inovasyona verdiği önemi vurgulamayı ve uluslararası pazarlardaki imajını daha da yukarıya taşımaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Ülkemizi tasarım dünyasının en önemli etkinliği olan Milano Tasarım Haftası’nda en iyi şekilde temsil etmek için çok titiz bir çalışmaya imza attıklarını belirten Akbulak, sonuçtan ve sergiye gösterilen ilgiden mutlu olduklarını açıkladı.

Milano’dan sonra İstanbul ve dünya şehirlerini dolaşacak…
Türk mermerinin Anadolu’da başlayan ve İtalya’ya uzanan yolculuğu burada sona ermeyecek. Türk mermerini ve doğal taşlarını dünya markası yapmaya kararlı olan İstanbul ve Ege Maden İhracatçıları Birlikleri sergiyi Milano’dan sonra İstanbul’a ve oradan da diğer dünya şehirlerine taşımayı hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın