Tummel Gölü’nün Yakınlarında Lineer Bir Konut

WT Architecture, Scottish Highlands'de Tummel Gölü’nün yakınlarında lineer bir konut inşa etti.

Araziye kısmi bölgelerde gömülü olan üç katlı ev, duvarlarla çevrili bir bahçeden doğrudan göle bakacak şekilde ortaya çıkıyor.

Yapının mimarına göre, bina manzaranın içinde saklanmak yerine ona katkıda bulunuyor ve onu geliştiriyor.

Viktorya dönemine ait beyaz bir çiftlik evinin yerini alan konut, inşaatçılar 1745 yılında Jacobite’de savaşmaya gittikleri için tamamlanamamış olduğu söylenen duvarlı bahçeyi tamamlıyor.

Tasarımcılar, binayı önceki yapılardan kalan taşlarla harmanlayarak tarihi SİT alanıyla entegre hale getirdi.

“Yerleşim duvarı” olarak tasarlanan doğrusal ev, onu tarihi bölgeye entegre etmek için önceki yapılardan gelen taşlarla birleştirilmiş.

“Orijinal beyaz badanalı çiftlik evi kilometrelerce öteden göze çarpıyordu. Ancak yeni evde kullanılan doğal malzemelerin açıktaki kayalar, liken kaplı ağaçlar ve onu çevreleyen çeşitli bitki örtüsü ile uyumlu olmasını istiyorduk. Eski kuru taş duvarlar, kurtarılmış taş işçiliği kullanılarak yeniden inşa edilmiş duvarlarla birleşerek, yeni çıkarılan Caithness duvarlarının daha rafine yüzeyleriyle kesişiyor.”  Thomas Fitzgerald

WT Architecture, ana evin yanında tek katlı bir yapıda yer alan giriş ve garaj ile ev boyunca bir yol oluşturdu.

Bu giriş, evin diğer tüm odalarına erişilebilen, iki kat yükseklikte merkezi bir “büyük salona” doğru yöneliyor.

Göl manzaralı bir terasa açılan merkez salonun yanında, sürgülü delikli bakır kapılar kullanılarak kapatılabilen bir mutfak var.

Yapıda, evin ön tarafındaki iki kat yüksekliğine sahip olan ve körfez boyunca geniş bir manzara sunmak için üç tarafı tam boy pencerelerle çevrelenmiş ana oturma odasına yönlenen bir koridor mevcut.

Yüksek duvarlı yemek ve yaşam alanları oturma odasından erişilen bir ofis alanıyla bölünmüş. Bodrum katında bir malzeme odası ve bir şarap mahzeni bulunuyor.

Yatak odaları, lineer planlı evin bir ucunda toplanmış. Zemin katta ana yatak odası, onun üzerinde de diğer iki yatak odası ve spor salonu bulunuyor.

Zemin katta, ana yatak odası bir terasa açılırken, üstteki spor salonu manzaradan yararlanmak için cam duvarlara sahip.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın