Tüm Enerjisi Yenilenebilir Kaynaklardan Elde Edilen Konutlar

İsviçre'nin Bern kentindeki yeni kentsel gelişim bölgesi olan Weltpostpark, Murifeld'de bulunuyor.

Swiss Prime Site Immobilien AG, Bern’deki son zamanlarda gelişen yüksek konut talebinin ışığında, sadece ofislere ayrılmış olan alanda konut projesi geliştirmeye karar vermiş.

Weltpostpark’ta geliştirilen projeler arasında SSA Architekten’in üç konut binası da var.

SSA Architekten’in tasarladığı konutlar yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı. Aynı zamanda konutlar için gerekli olan tüm enerji yenilenebilir kaynaklardan geliyor.

SSA Architekten tasarladığı üç konut binasıyla, ipuçlarını farklı yapıdaki ortamdan alan ve aynı zamanda kendi kimliğiyle çekici, sürdürülebilir ve yüksek kaliteli tasarım hedeflemiş.

Böylece, açılı hacim (A Evi) batıdaki konut gelişmelerine akan bir geçiş sağlarken, yatay hacim (B Evi) bitişik otoyolun gürültüsünden korunan sessiz bir avluya sahip. U-şekilli yapının (C Evi) zemin katında Weltpoststrasse boyunca uzanan kamusal alanlara sahip perakende ve ticari tesisler için çeşitli alanlar bulunuyor.

Binalar arasındaki alanlarda hoş yaya avluları oluşturulmuş. Fontana Landschaftsarchitektur tarafından tasarlanan peyzaj, park benzeri bir atmosferi çağrıştırıyor.

Evlerin kat planlarının çoğu, çift yönden gelecek ışığa izin vermenin yanı sıra, çapraz havalandırmayı da mümkün kılıyor.

Bina topluluğunun yapı yükseklikleri, doğu yönündeki altı katlı ofis binaları ile aynı hizada.

Etiketler

Bir yanıt yazın