Tulip Gayrimenkul Hukuk Mücadelesini Sürdürüyor

Emlak Konut GYO, geçtiğimiz sene Tulip Gayrimenkul'ün yabancı ortaklı projesi olan Tulip Towers ve henüz satışa çıkmamış olan Tulip Turkuaz'a el koymuştu.

Tulip Gayrimenkul, yatırımcısı ve uygulamacısı olduğu Tulip Turkuaz projesinin, 27 Mayıs 2010 tarihinde Emlak Konut GYO AŞ tarafından haksız, tek taraflı ve hukuk dışı uygulama ile feshedilmiş olduğunu ve bu konudaki hukuk mücadelesinin sürdüğünü belirten bir açıklama yaptı. Açıklamanın devamı şu şekilde:

“Bilindiği üzere TULIP GAYRIMENKUL olarak yatırımcısı ve uygulamacısı olduğumuz Tulip Turkuaz projesi, 27.05.2010 tarihinde Emlak Konut GYO AŞ tarafından haksız, tek taraflı ve hukuk dışı bir dizi uygulama ile feshedilmiş ve 51 milyonu nakit olmak üzere 600 milyonun üzerinde ticari değerimize, fiili durum yaratılarak el konulmuştur. O günden beri hukuk mücadelemiz sürmektedir.

Emlak Konut GYO AŞ ile Bakırköy 5. Ticaret mahkemesi, Kadıköy 5. Ticaret mahkemesi dahil karşılıklı bir dizi davada hukuk mücadelesi vermekteyiz. Bakırköy 5. Ticaret mahkemesi, Emlak Gyo ‘nun davanın esasına girmemek amacıyla yaptığı usulden red başvuruları sonucu red olmuş ancak bizim tarafımızdan temyiz edilme aşamasındadır. Kanuni açıdan haklılığımızdan emin olmamız hasletiyle bu kararın temyizden bozulup geri döneceğine olan inancımız tamdır.

Son olarak Kadıköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’ndeki davanın 30 Haziran 2011’deki duruşmasında, davanın Ispartakule Tulip Turkuaz ve Emlak Konut GYO’ya ait 520/2 521/1 522/3 nolu parsellere tapuda yeniden şerh konulması kararı ile 19 Ekim 2011 tarihine ertelenmesine karar verildi.
Emlak Konut GYO AŞ’nin +34 Batı Yakası adıyla satışa çıkaracağını duyurduğu bu projeden ev alacak kişilerin bu hususları dikkate almaları gerekmektedir. Çünkü bugün Doğu İnşaat-Prekast Beton-Üstünler yapı adi ortaklığı tarafından gayri kanuni sürdürülen projenin hakları ve saha zilliyeti hala Tulip Gayrimenkul’de bulunmaktadır.

Bu konuda gerekli başka hukuki girişimlerimiz olduğunu, yakında bunlar hakkında da açıklama yapacağımızı, bu davaların uzun hukuki süreçler sonunda, Tulip Gayrimenkul lehine sonuçlanacağından emin olduğumuzu ve haklı hukuki mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğimizi kamuoyunun takdirine sunarız.

Ekte ilgili ihtiyari tedbir kararı bulunmaktadır.”

 

Etiketler

Bir yanıt yazın