Tuğla Üreticisi İçin Tuğlayla Tasarlanmış Bir Deneyim Merkezi

Merkezi Hindistan'da bulunan mimarlık ofisi RENESA Architecture Design Interiors Studio, bir tuğla üreticisi olan Jindal Mechno Bricks için Delhi’de bir deneyim merkezi tasarladı.

Tasarımda temel ürün olan tuğla, tüm gelecek kuşakların görmesi için görsel hikaye anlatımının kalbine yerleştirilerek sürükleyici bir ortam yaratılmış. 50 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan ve şimdi ikinci nesil girişimciler tarafından yönetilen şirkette, marka için tematik ve modüler bir tasarım kimliği ile ifade edilebilecek bir güncellemeye ihtiyaç duyulmuş.

Yeni Delhi’nin inşaat malzemesi perakende merkezinde yer alan proje kapsamında, eski bir mevcut binanın elden geçirilmesi amaçlamış. Tasarım ekibi dönüşüme, müşteriler ve perakende satış noktası arasındaki birincil ara yüz ve görsel bağlantı olarak cephe seviyesinde başlamış.

Hindistan’ın önde gelen modüler tuğla markası için oluşturulan tasarım, eldeki deneyim merkezini yankılanan bir  “Marka Mimari Değerleri” kavramsallaştırması etrafında planlanmış. Her bir tuğlanın dünyevi oluşumundan pişirilmesine kadar olan yaşam döngüsüne odaklanan iç mekanlar, klasik bir tuğla fırınının odalarına çağdaş bir bakış olarak yorumlanmış. Toprak tonlarının ve tuğla bağlarının döşenme modellerinin lirik bir karışımıyla süslenmiş mekanda tuğlalar, mekansal tasarımın başrolünde yer almış.

Sıcak bir sarı, pişmiş toprak, kahverengi ve boz kahverengi renk yelpazesiyle, zeminler, tavanlar ve duvarlar, doğal kilin maruz kaldığı pişirme seviyelerine göre farklı renk tonlarını kazanan çeşitli tuğla modülleriyle kaplanmış. Cephe, iç duvarlar, zeminler ve tonozlu tavana uygulanan üç farklı tuğla bağ tipi, kullanıcılara tuğlanın nasıl kullanılabileceğini ve uygulama şekillerini gösterecek şekilde hayata geçirilmiş. Ek olarak, monolitik tuğla kaplı kaideler, zeminlerden simetrik olarak ortaya çıkartılarak ürün kataloğu için heykelsi teşhir yüzeyleri oluşturulmuş.

Yapıda ürününün kendisinin kullanımına yönelik bu temel yaklaşım sayesinde kullanıcıların sürdürülebilir, minimalist ve zamansız tuğla malzeme ile güçlü bir şekilde bağlantı kurması sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın