Tuğla Kullanımı ile Öne Çıkan Tasarım: Southwark Brick House

Satish Jassal Architects, Bermondsey'de mevcut bir tuğla duvarı tasarıma entegre eden Southwark Brick House isimli konut projesini tamamladı.

Fotoğraflar: Gary Parker & Richard Chivers

Bir zamanlar bir garajın bulunduğu alanda inşa edilen bu ev, Thorburn Square koruma alanında bulunuyor. Mimarlık ofisi, Southwark Brick House‘un tasarımında alanın kent hafızasındaki yerinden büyük ölçüde yararlanmayı amaçlamış.

Mimarlık ofisi, var olan duvarı tasarımın içine entegre etmek istediğinden evin alanla ilişkisi bu duvar üzerinden fiziksel olarak da sağlanmış. Yapıya bu duvardan girilmesi bu düşünceyi destekliyor.

Duvar, evin içerisinde bulunan açıklıklar sayesinde görülebilir kılınmış.

Mimarlık ofisi, mevcut tuğla işçiliğini tamamlamak ve evi Bermondsey çevresine entegre etmek için kırmızı Ibstock West Loathly Sharpthorne tuğlalarını kullanmayı tercih etmiş.

Üç yatak odalı ev, komşu binalar arasında mahremiyet sağlamak için sokak seviyesinden bir metre aşağı indirilen bir zemin kata sahiptir.

Bu zemin kat, dış mekandaki teraslara açılan mutfak ve yemek alanlarını içeriyor.

Üst katta ise cumbalı pencere alanlarına sahip yaşam alanları, karşıdaki konut alanına bakış imkanı sunuyor.

Evdeki yatak odaları, doğrusal bir ışık kuyusu tarafından aydınlatılan bodrum katta yer alıyor.

Siyah renkte çelik ve cam kullanılarak yapılan merdiven, çatı ışıklığı altında yapının çekirdeğini oluşturuyor.

Ağaçların bulunduğu sokak manzarasına bakan merdivenin her iki tarafına meşe ve tuğla malzemelerinin kullanıldığı entegre kütleler konumlandırılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın