Tuğla Cepheli Topluluk Merkezi

Abin Design Studio, Hindistan'ın Batı Bengal eyaletindeki, terakotta tapınakları ile meşhur Bansberia şehrinde küçük, çok işlevli bir topluluk merkezi inşa etti.

İki katlı topluluk merkezi, Bansberia’daki yerel topluluk için çeşitli esnek alanlar sunarken ve işverenin çalışanları için yatakhane işlevi de görüyor.

Binanın bulunduğu yere garaj inşa etme fikriyle gelen işveren önce üst katta yerel halk için bir alan ayırmaya, zaman geçtikçe binanın tamamını topluluk merkezi yapmaya ikna olmuş.

“Bir Bansberialı olarak bir topluluk merkezine ihtiyaç olduğunu anladım, bu yüzden işvereni bir toplum merkezi yapmaya ikna etmeye çalıştım. Çok tartışmalı oldu ve sonunda yerel halk için bu toplum merkezi yapmayı kabul etti.”

Beton strüktüre sahip binanın tuğla cephesinde yer yer seramikler ve terakotta tuğlalar kullanılmış. Abin Design Studio, cephe kaplamaları için seramik tasarımcısı Partha Dasgupta ile işbirliği yapmış.

“Terakotta tuğladan yapılmış 200 yıllık Ananta Basudeva Tapınağı, Bansberia’nın en önemli hazinelerden birisi. Bu tapınak, çocukluğumuzdan beri hayran kaldığımız mitolojik hikayeleri de içeren bir eser. Tasarladığımız cephe, bu hazine ve mirasa bir övgü niteliğinde.”

Binanın zemin katında büyük bir topluluk salonu, birinci katta ayrıca personel yatakhaneleri, tuvaletler ve banyo ile küçük bir mutfak bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın