Tuğla Cepheli Satış Ofisi: Times I-City

Domani Architectural Concepts, Çin'deki gayrimenkul projesi için tuğla cepheli bir satış ofisi tasarladı.

Domani Architectural Concepts, Guangdong, Foshan’da iki büyük dairesel havuza bakan, kırmızı tuğla cepheli bir satış ofisi tasarladı.

Gayrimenkul geliştiricisi Times China’dan dolayı Times I-City veya TIC olarak adlandırılan bu kompleks, halka açık sergi salonları, satış alanları ve ofislerin yanı sıra bir fuaye, bar ve çocuk alanı içeren bir topluluk merkezi olarak tasarlandı.

Tuğla kafes cepheli iki blok, yürüyüş yolları ile birbirine bağlanıyor ve arazinin arka tarafındaki A&V’nin tasarladığı havuzlar, bitkiler, yürüyüş yolları ve beyaz, yastık şeklindeki enstalasyonları içeren peyzaj tasarımı ile tamamlanıyor. Peyzajda da tekrarlanan kırmızı tuğla, yapıların cephesiyle uyum sağlıyor ve bunun yanı sıra bahçe zemininde kullanılan siyah çakıl döşeme, kullanıcılarına durmak ve dinlenmek için özgür ve açık bir alan tanımlıyor.

Binaların tuğla cephesi, perde duvar sistemi kullanılarak inşa edilmiş ve tuğla parçalar gizli alüminyum teçhizatlarla üçgenler oluşturacak şekilde tasarlanmış. Bu gözenekli tuğla kaplama, cam cepheyi sararak, iç mekana kontrollü ışık girmesini sağlıyor ve tuğla örgüsünün arkasında ışık desenleri oluşturuyor.

İç mekanda kullanılan ışık elemanları çamaşır ipine benzer yapısıyla girişteki kemerlere atıfta bulunuyor ve yerleşimleriyle beraber raylar üzerinde hareket ettirilebilir tasarlanan masaların aksını tanımlıyor.

Peyzaj alanını geçtikten sonra yapıların cephesinde bulunan en genişi 29 metre geçen bir dizi geniş kemer, zemin kat atriyumuna açılıyor. Binanın brüt beton ve çelik yapısı içerisinde bir resepsiyon, fuaye ve kahve barı bulunuyor.

Resepsiyon alanını, cephesi sayesinde yapı ve peyzaj arasında şeffaf bir sınır oluşturuyor. İç mekan tasarımdaki malzemeler mimari elemanların brüt bırakılmasıyla elde edilmiş böylece iç ve dış arasındaki bağ sağlamlaştırılıyor.

Birinci katta bir dizi “örnek odası” bulunuyor ve bu odalarda çeşitli bitiş ve tasarımlar sergileniyor, üstteki iki katta ise ofisler, toplantı odaları ve masterplan maketlerinin yerleştirildiği sergi odaları bulunuyor. Tüm bu alanlar, binanın arka tarafında “vadi” olarak adlandırılan merdiven-asansörleri içeren dramatik bir açıklıkla ve açıklığı geçen köprülerle birleşiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın