Trung Villa

EVITArchitecture tarafından tasarlanan Trung Villa, Vietnam, Da Nang'da sakin bir bölgede yer alıyor.

216 metrekarelik arsa dört seviyede genişletilerek 504 metrekarelik konut alanı sağlanmış. Kullanıcılar için makul ve kullanışlı olan her kat ayrı işlevlerle düzenlenmiş. Dıştan iç mekana ana rengi beyaz olan eve, kahverengi ahşap sıcaklık ve karmaşıklık kazandırmış.

Tasarımda, rahat bir his yaratmak için masif ahşap yüzeyler ve cam unsurlar kullanılmış. Masif ahşap yüzeyler sadece dairede mahremiyet ve güvenlik yaratmak için değil, aynı zamanda güneş günün her saatinde parladığında ev için ilginç bir ışık ve gölge deneyimi oluşturmak için de kullanılmış.

Birinci katta, oturma odası ve mutfak, yer kazanmak için bölme duvar olmaksızın ortak bir alanı paylaşıyor. Açık mutfak, alanı genişletmek için ön bahçeyi ve arka bahçeyi birbirine bağlıyor. Mutfak ve oturma alanı arasında düzenlenen yemek masaları ve sandalyeler ile iç mekan ana tema olarak kahverengi ahşap tona sahip.

Cam ve ahşap yüzeyler sayesinde ikinci kattaki yatak odaları ve üçüncü kattaki okuma odasının yeterli doğal ışık alması ve ışığın mekan boyunca yayılması sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın