Trump’a Destek Veren AIA’e Amerikalı Mimarlardan Protesto

Trump'a destek verdiğini açıklayan Amerikan Mimarlar Enstitüsü, sosyal medyada #NotMyAIA hashtagiyle protesto ediliyor.

Amerika’da başkanlık seçimlerini Donald Trump’ın kazanmasının ardından ülkede Trump karşıtı protestolar yükselmeye başladı. Amerikan Mimarlar Enstitüsü’nün (AIA) Trump’a destek verdiği resmi açıklamasına karşı, bir grup Amerikalı mimarın yanıtı da #NotMyAIA oldu.

Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinin ardından, AIA tarafından yapılan resmi açıklamada, “Okullar, hastaneler ve diğer kamusal altyapı yatırımlarının devam etmesi için seçilmiş başkan Trump ile çalışmaya hazırız. Yeni meclisin, istihdam oluşturulması için tasarım ve inşaat sektörünün rolünü arttıracağına inanıyoruz.” ifadeleri yer alıyordu. 89.000 üyesi bulunan AIA’nın böyle bir açıklamayı üyelerine danışmadan yapması tepkilere neden oldu.

Trump’ın seçimler boyunca dillendirdiği ırkçı, seksist, homofobik ve yabancı düşmanı politikaları, bazı mimarlar tarafından mimarlık mesleğinin temellerine aykırı bulundu. Özellikle Trump’ın iklim değişikliği gerçeğini reddetmesi, yapılı çevreyi ve insanlığı tehdit eden bir bakış açısı olarak yorumlandı.

AIA’in destek açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden, Not My President protestolarına benzer #NotMyAIA başlığı altında eleştiriler dile getirilmeye başlandı. Bazı mimarlar AIA üyeliğini yenilemeyeceğini bildirirken, Change.org üzerinden mimarları insan haklarını korumaya çağıran bir imza kampanyası da açıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın