Trump Towers’ta Thea IQ kullanıldı

Thea IQ, VİKO’nun ısıtma soğutma kontrolünden aydınlatmaya, perde-panjur kontrolünden güvenlik sistemleri entegrasyonuna kadar bir binada veya dairedeki konfor, enerji tasarrufu ve güvenliği artıran çözümler sunan bina otomasyon sistemi.

Thea IQ ekibi Trump Towers’ta Türkiye’de ilk kez uygulanan IP tabanlı intercom kurdu. Bu sayede Trump Towers’taki her daire otomasyonu kontrol ettiği panel üzerinden binanın güvenlik görevlisi ile görüntülü konuşabiliyor.

VİKO’nun anahtar-priz teknolojisinde devrim yaratan ve ‘Parlak Bir Buluş’ olarak nitelendirilen Thea serisine ait bina otomasyon sistemlerindeki markası Thea IQ, Trump Tower projesinin de tercihi oldu. Karmaşık bir ofis binasından standart bir eve kadar binanın çeşidi ne olursa olsun enerji maliyetlerinin kontrol edilebilir bir seviyede tutulmasını sağlayan Thea IQ Bina Otomasyon Sistemleri ile sadece dokunmatik ekranla binadaki bütün uygulamaları kontrol edilebiliyor. Isıtma soğutma kontrolünden aydınlatmaya, perde-panjur kontrolünden güvenlik sistemleri entegrasyonuna kadar bir binada veya dairedeki konfor, enerji tasarrufu ve güvenliği artıran çözümler sunan Thea IQ, bu özellikleri sayesinde Türkiye’nin en prestijli projelerinin tercihi olmaya devam ediyor.

Her binaya rahatlıkla uygulanabiliyor

Thea IQ Bina Otomasyon Sistemleri ile Avrupa’nın bu konuya özel standardı olan EIB/KNX’e sahip ilk ve tek yerli firma olduklarını vurgulayan VİKO Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın, “Thea IQ ile tüm yeşil bina konseptli ve akıllı villa ev otomasyon projelerinde olmayı hedefliyoruz. Thea IQ bina otomasyon sistemleri lüks olarak dokunmatik ekran ve uzaktan erişim sistemlerle donatılabildiği gibi enerji verimliliğine yönelik basit uygulamalarla residence, AVM, hastane ve ticari binalara da kolaylıkla uygulanabiliyor,” dedi.

Güvenlik görevlisi ile görüntülü konuşma

Trump Tower projesinde temel bina içi otomasyon KNX sistemi üzerinden kurgulandığı için tüm otomasyon altyapısını kontrol eden dokunmatik ekran ihtiyacında devreye Thea IQ’nun girdiğini kaydeden Apaydın; ” Thea IQ bu projede sadece ürünü ile fark yaratmıyor. Aynı zamanda mühendislik hizmeti ile Türkiye’de daha önce denenmemiş IP Intercom sistemini otomasyona entegre ederek bir ilke imza attı. Türkiye de ilk kez uygulanan otomasyona entegre bir şekilde çalışan IP tabanlı intercom. Her daire otomasyonu kontrol ettiği panel üzerinden binaya ait güvenlik görevlisi ile görüntülü konuşabiliyor,” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın