TRT2’de Yeni Bir Mimarlık Programı: Eşik

TRT 2 için "21. Yüzyıl Türkiyesi'nde Mimari Kültür" alt başlığıyla hazırlanan “Eşik” programı, on üç bölümü ile yayın hayatına başladı.

Türkiye’nin önde gelen mimarlarının ve yapılarının yer aldığı, ilk sezonu 13 bölüm olan ve her bölümü 26 dakikadan oluşan belgesel projesinde, 2000 senesinden itibaren Türkiye Mimari Tarihi’ne eşik atlatan mimarlar ve yapıların, tasarım fikirlerinden yapım çözümlemelerine, inşaat aşamalarından günümüz kullanımına dair her türlü detaya yer veriliyor.

Son 20 yıl içinde Türkiye mimarisine önemli katkıları olduğu düşünülen Emre Arolat, Han Tümertekin, Nevzat Sayın, Ahmet Alataş, Murat Tabanlıoğlu gibi mimarların kendi eserlerini anlattığı programın ilk sezonunun çekimleri İstanbul, Çanakkale, İzmir, İzmit gibi farklı illerde tamamlandı.

Jurnal Kolektif’in projesi olan programın yapımcılığını Fevziye Hazal Ertek, yönetmenliğini Şeyhmus Altun üstleniyor. Programda ele alınan konular arasında Sancaklar Camii, Troya Müzesi, Arter, Kanyon, Santralistanbul, Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi, Angelos Zeytinyağı Fabrikası gibi yapılar bulunuyor.

Programın yayınlanmış bölümlerine trtizle.com ve TRT 2 YouTube Kanalı‘ndan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın