TRS Studio’dan Konteyner Konut Tasarımı

TRS Studio’nun, konut sorunlarıyla mücadele eden ve inşaat malzemesi satın almak için kaynakları olmayan topluluklar için tasarladığı konutlar Peru’nun Pachacutec kasabasında bulunuyor.

Lima’nın yaklaşık 300 kilometre güneyindeki küçük bir yerleşim yeri olan Pachacutec bölgesindeki birçok ev kurtarılabilir malzemelerden yapılmış ve mimarlık ofisine göre bunlar “mimari olmayan nitelikte”.

Ofis, yaşadığı çevreye daha uygun bir yapı sağlamak için ucuz ve dayanıklı nakliye konteynerlerinden faydalandı.

Stüdyo tarafından oluşturulan bu kavramsal tasarımda, düşük maliyetli bir konut için, iki yük konteyneri birleştirildi ve üzeri açılı polikarbonat bir ek ile kapatıldı.

Kullanılan İso yük konteynerleri, yaklaşık 60 metrekare büyüklüğünde bir alana sahip. Dört metre genişliğinde ve 15 metre uzunluğunda dikdörtgen bir zemin planı oluşturmak için konteynerler uzun kenarlarından birleştirildi.

Zemin katta ana yaşam alanına ek olarak mini mutfak, tuvalet ve arka tarafta yatak odası bulunuyor. Ebeveyn yatak odasının her iki tarafındaki ekim alanları, ev sahiplerinin içeride küçük bir bahçe sahibi olmalarına imkan tanıyor. Bahçeler yukarıdaki polikarbonat tavan sayesinde bol miktarda doğal ışık alıyor.

Bahçeleri tasarımın içinde düşünmek önemliydi, çünkü yeşillik mükemmel bir termal düzenleyicidir.

İç bölmeler ve merdiven için, pahalı olmayan bir malzeme olan yonga levha kontrplak kullanıldı.

İkinci katta iki yatak odası ve asma kat olarak inşa edilmiş bir çalışma odası ile ortada ortak bir banyo bulunuyor.

TRS Studio’ya göre, Pachacutec’in konumu, Peru’da düşük maliyetli inşa edilen bir konut sağlamak için bir model olabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın