Trabzon’a Mega Projeler

ÖNÜMÜZDEKİ 10 yılda Trabzon’u ve bölge ekonomisini dönüştürecek, kalkınma ve gelişmeyi sağlayacak projelerin ana eksenini ihracat, istihdam, yüksek katma değer, teknolojik üretim ve Ar-Ge’ye dayalı projeler oluşturacak.

Bu konuda hızla ilerlediklerini ifade eden TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu “Amacımız bölgemizin gelişmiş ülkeler ile entegrasyonunu sağlamak. Hatta bazı sektörlerde daha ileriye gitmektir. Bunu başaracak yatırımcı, mühendis, akademisyen, teknokrat, yöneticimiz, bilgi, tecrübe ve donanımımız vardır” dedi. 

Hızla yol alıyoruz

Hacısalihoğlu, Trabzon ve Doğu Karadeniz’de ki potansiyelleri harekete geçirirken rehber olarak bölgedeki rekabet üstünlüğü olan potansiyelleri uluslararası alana çıkartmak, zayıf olan alanlarda da gelişmiş ülkelerin teknolojilerinin modellenmesi yolunun izlendiğini aktardı. Yürütülen ve bölgeyi dönüştürecek mega projelerin Trabzon yerelinde Valilik, Belediye, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası, Kalkınma Ajansı gibi bütün ilgili dinamikler ile bütünleşerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Bakanlıklar ve Hükümet ile istişare ile hareket edilerek yol aldığını ve bir çok mesafe kat edildiğini kaydetti.
Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın yoğunlaştığı projeler arasında uzungöl – ovit kış turizmi mastır projesi, biyoteknoloji merkezi, peynir altı suyu projesi, lojistik merkez, basitleştirilmiş gümrük hattı, organize sanayi bölgeleri, kümelenme projeleri, tersane projesi, kent müzesi, opera ve bale müdürlüğü, kongre merkezi, istihdam, teşvik ve girişimcilik gibi yürütülen projelerden bazıları olduğunu vurguladı.

Projelerden örnekler

Uzungöl-Ovit Kış Turizmi Master Projesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasınca (TTSO) yürütülen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen “Her Mevsim Karadeniz Projesi Mastır Planı” kapsamında, Trabzon’daki Uzungöl beldesi ile Rize’nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı arasında oteller ve kayak tesislerini de kapsayan 170 Avroluk bir turizm yatırımı planlandı.

Biyoteknoloji merkezine 10 milyon TL kaynak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu Doğu Karadeniz’deki bitki türlerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla Trabzon’da biyoteknoloji merkezi kuruluş çalışmalarını başlattıklarını 2014 yatırım programına alınarak ilk adımın atıldığını söyledi. Hacısalihoğlu Bitki Genleri Araştırma Enstitüsü’nün kuruluşu için 10 milyon TL kaynak ayrıldığını ifade etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın