Trabzon Mimarlar Odası’na Sadri Şener’den Ağır Eleştiri

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Akyazı Projesi'ne engel olan Trabzon Mimarlar Odası'na ateş püskürdü. Başkan Şener, “UEFA Avni Aker'de maç oynamamıza izin vermezse, bu vebalin altından kimse kalkamaz” dedi.

Trabzonspor’da, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda son kez incelemelerde bulunacak olan UEFA yetkililerinin, ‘Maç oynanabilir’ raporu vermesi için yoğun çaba harcanıyor. Ancak UEFA yetkililerinin vereceği olumsuz bir rapor, Bordo-Mavililer’in Şampiyonlar Ligi maçlarını Avni Aker’de oynamasına engel olabilir. Bu durumu gözönüne alan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener yaptığı açıklamada, Akyazı Projesi’nin yapılmasına engel olan Trabzon Mimarlar Odası’nı adeta topa tuttu. Başkan Şener, “Salı günü (yarın) UEFA temsilcileri gelecek. İnşallah Avni Aker Stadyumu sınıfı geçer. Eğer geçemezsek Akyazı’nın gecikmesine sebep olanlar bu vebalin altında kalırlar” ifadesini kullandı.

‘Eleştirenler faydalı iş yapmıyor’
Trabzonspor’un bu projeyle birlikte 40 bin kişilik bir stada kavuşacağını ve Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin de buraya taşınacağını söyleyen Şener, “Ok yaydan çıktı, artık bitsin. Eleştirenler faydalı iş yapmıyor. Biz de kulüp olarak oraya taşınalım, 105 dönümlük yer veriyorlar. Bize mani oluyorlar. Yeni kamp eğitim tesisleri, idari binalar, sahalar veriliyor. Tesislerde yangın çıkan yer 25-30 yıllık bina. Birileri sahip çıkmalı. Sivil toplum örgütleri sahip çıkmalı” sözlerini sarfetti.

‘Ben de inşaat yüksek mühendisiyim’
Başkan Şener şöyle devam etti: “Herkesin gönlüne göre stat yapılmaz ki. Trabzon düz yer değil, dağların üstüne kurulmuş şehir. Yer olarak bu, başka şeyi yok. En şiddetli depremlerin olduğu Japonya’da bina yıkılmıyor. Unutmasınlar ki Trabzonspor Kulübü başkanının esas mesleği inşaat yüksek mühendisliğidir. Neyin doğru olup olmadığını en az onlar kadar iyi bilmektedir. Bu bir engel. Zaman kaybı hasılat kaybıdır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın