Totetsu Eğitim Enstitüsü’nde Benzersiz Bir Yönlendirme Tasarımı

Tokyo merkezli tasarım ofisi MOTIVE, demiryolu firması Totetsu Kogyo’ya ait Totetsu Eğitim Enstitüsü’ndeki yönlendirme tasarımlarını tamamladı.

Eski Japonya Demiryolları Bakanlığı’nın talebi üzerine ülkedeki raylı sistemi korumak ve güçlendirmek amacıyla kurulan Totetsu Kogyo; demiryolu ile ilgili inşaat konusunda geniş kapsamlı uzmanlığa sahip bir inşaat şirketi.

Tasarım ekibi, şirket tarafından uzmanlık mirasının korunmasına yardımcı olmak, teknolojik yetileri geliştirmek ve yetenekli insan kaynakları yaratmak için inşa edilen Totetsu Eğitim Enstitüsü’nde, benzersiz bir yönlendirme tasarımı oluşturmuş.

Ofis tasarım motifi olarak, demiryolu sektöründe gelişmeye devam eden Totetsu Kogyo’nun temel kimliği olan demiryolu hatlarını kullanmış.

Mekanın özelliğinden dolayı tesisteki odaların bir kısmı kör alanlarda bulunduğundan raylı hat tasarımı, bu odalara giden akış hatlarını işaretleyerek, mekansal hareket için olanaklar sunacak şekilde planlanmış.

Tasarımcı, yaratıcı estetik vurgularla şirketin kişiliğini yakalamak için tesisin isim levhası ve merdiven bölümleri için ray hurdası kullanmış.

İkinci kattaki odaların kapılarını açmak için kullanılan akıllı kart anahtarlar, Totetsu Kogyo’nun hizmet verdiği çeşitli tren hatlarının renkleriyle tasarlanmış ve tren raylarının küçük bölümlerini temsil eden çizgiler kullanılmış. Yan yana konulan akıllı kart anahtarların birleşerek sayısız farklı rota haritası oluşturması planlanmış.

Tasarımcı, tasarım yoluyla mekanda eğitim alacak kişilerin çalışmalarında gurur duymalarına yardımcı olacak bir alan yaratmaya çalışmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın