Tost Ekmeği Şekilli Tuğlalarla Çevrilmiş Bir Tost Dükkanı

Çin merkezli mimarlık ofisi Dongqi, Shenzhen’deki bir binayı yeni bir konsept fırına dönüştürdü ve görsel kimliğini geliştirdi.

Ekip, mekana GAGA TOAST adını verdi ve bir “Tosttan Fazlası” sloganını önerdi. GAGA TOAST, sadece lezzetli tostlar sunan bir fırın değil, aynı zamanda tost unsurlarıyla dolu bir buluşma alanı şeklinde tasarlandı. Dükkanın tasarımında özel olarak tost ekmeği şeklinde üretilen tuğlalar kullanıldı.

Hem metal bir kalıpta şekillendirilen hem de yüksek sıcaklıktaki bir ortamda üretilen tuğla yapım süreci, özünde tost pişirme süreciyle ilişkilendirildi. Ayrıca, kendi başına bir ısı yalıtım malzemesi olan tuğla ayarı, ekmek pişirme atmosferine atıfta bulunuyor.

Üretim sürecinde zanaatkarlarla yakın işbirliği içinde çalışan ofis, tuğla yüzeyinde benzersiz bir tost ekmeği dokusu yarattı. Tuğlalar, kusursuz bir yüzey oluşturmak için özenle betonla birleştirilmiş.

Duvardan zemine, tezgahtan ürün teşhirine ve hareketli perakende armatürlerine kadar farklı işlevler için farklı kombinasyonlar tasarlanarak tüm alan boyunca uygulanmış.

Tuğlaya şekil vermek için kullanılan metal kalıp saklanarak markayla ilgili malzeme ve ürünlerin teşhiri için bir plakaya dönüştürülmüş.

Shenzhen’deki ılıman iklim sayesinde tam boy sürgülü kapıya dönüştürülen dış cephe de eşsiz bir mekansal deneyime katkıda bulunmuş. Özel yapım kapı, hava durumuna bağlı olarak kapatılıp açılarak iç ve dış alan arasındaki sınırı bulanıklaştırıyor.

Markaya ait monogramlar, desenler ve grafikler, basılı malzemelerden dijital içeriğe, mobilyadan promosyon malzemelerine, ambalajdan ürünlere, hayal edebileceğiniz hemen hemen her şeye kadar çeşitli temas noktalarında uygulanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın