Toskana’daki Bir Kasaba Yeni Kültür Merkezi ile Canlanıyor

Mario Cucinella Architects tarafından tasarlanan Toskana'daki kültür merkezi sundurmalı çatısıyla öne çıkıyor.

Palazzo Senza Tempo” veya “Zamansız Saray” olarak adlandırılan bina, orta çağdan kalma bir kent olan Peccioli’yi yeniden canlandırıyor.

“Projede, tarihi merkezlerin sadece geçmişte kalmayıp, çağdaş unsurlarla kendilerine yeni bir hayat verebileceği fikrini sürdürmek istedik. Bu anlamda Peccioli gerçek bir laboratuvar.”

Yeni yapı, Peccioli’nin tarihi merkezinde, 14. yüzyıldan kalma bir dizi dönüştürülmüş kasaba evinde yer aldığından, aslında bir yenileme ve genişletme projesi. Kasaba evlerine eklenen yeni hacim, vadinin panoramik manzarasına sahip geniş çatı terası ile doğuya doğru uzanıyor.

Yapı, belediye yönetiminin Peccioli’nin yerleşik mirasını geliştirirken yeni kültürel programları ve ticari faaliyetleri teşvik etme arzusuna da yanıt veriyor. Bu nedenle proje, daireler, galeriler, ortak çalışma alanları, kütüphane, kafe, restoran ve halka açık toplantı salonları içeriyor. Ayrıca 600 m² açık kamusal alan sunan çatı terası da bulunuyor.

“Yeni teras 1500’lerden kalma tablo gibi görünen bir manzara ile modern dünyayı birbirine bağlayan bir köprü gibi.”

Tasarım ekibi, doğal ışık ve manzara için eski kasaba evlerine boşluklar, çatı pencereleri ve cumbalı pencereler yerleştirmiş.

Palazzo Senza Tempo’nun iç mekan düzeni, İtalya’nın eski şehirlerinin dar, dolambaçlı sokaklarını yansıtan bir tasarıma sahip. Bu düzene, biri iç diğeri dış olmak üzere iki anıtsal merdiven ve tabandan tavana pencereler içeren yeni uzantı da eklenmiş.

Malzemelerle ilgili olarak, mimarlar eski ve yeni arasında iyi bir denge kurmuş. Palazzo Senza Tempo’yu tamamen çağdaş hale getirmek için yeterince yeni malzeme kullanırken aynı zamanda ahşap kirişli tavanlar ve etkileyici bir taş merdiven gibi tarihi mimarinin unsurlarını da korumuşlar. Cucinella, projenin, modern yapıların, yaşayan müzelerden çok daha fazlası olmak isteyen İtalyan tepe kasabalarının doğal bir parçası olabileceğini göstermesini umuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın