Torunlar GYO’dan Ali Sami Yen Arazisi Hakkında Bilgilendirme

Torunlar GYO, Ali Sami Yen Arazisi ile ilgili tartışmalara açıklık getiren bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre “Torunlar –Aşçıoğlu- Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı" olarak bilinen ortaklıkta Aşçıoğlu İnşaat'a hisselerinin tamamı Torun Yapı'ya devredildi.

Açıklama metninin tamamı şu şekilde:

“TOKİ’den hasılat paylaşımı modeliyle alınan Ali Sami Yen arazisine yapılacak projenin ortak yapısında değişiklik gerçekleşmiştir. Daha önce “Torunlar –Aşçıoğlu- Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı” olarak bilinen ortaklıkta Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm AŞ hisselerinin tamamını Torun Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ’ye devretmiştir.

Taraflar arasında yapılan sözleşme ile birlikte değişen proje ortaklığı neticesinde ortaklıktaki hisse dağılımı; Torunlar GYO yüzde 65, Torun Yapı yüzde 30, Kapıcıoğlu ise yüzde 5 olarak gerçekleşmiştir. Yapılan sözleşme ile birlikte hakem kurulu tarafından yapılan işlemler ve kayyum atanmasına ilişkin karar hükümsüz hale gelmiştir. Böylelikle Ali Sami Yen projesinde ihtilaf çözüme kavuşmuştur.

Yaşanan hukuki sürecin 1 milyar TL’nin üzerinde, önemli bir yatırım değerine sahip Ali Sami Yen projesinin inşaat sürecine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Projemizin planlandığı gibi 2014 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın