Torre de la Cabrilla’nın Restorasyonu

Torre de la Cabrilla, geçmişte bölgenin kraliyet yolunu ve çeşitli geçitleri gören bir konumda gözetleme kulesi olarak inşa edilmiş bir yapı. Kule için Antonio Raso, Alejandro B. Galán ve César Egea tarafından hazırlanan restorasyon projesi, minimum müdahale ve çevre düzenlemesi ile kuleyi canlandırmayı amaçlıyor.

6,7×7,32 m ölçülerinde kare planlı yapı, iki kat ve terastan oluşmakta. Yığma ve taş levhalar, halat payandaları ve yanık kesme taşlar yapının taşıyıcı sistemini oluşturuyor.

Vandalizm eylemlerinin önlenmesi ve ziyaretçilerin güvenliğinin sağlanması için yapı çevresinde güvenliğin sağlanmasına öncelik verilmiş. Mimarlar ilk olarak özel erişim yolunun onarımını yapmış.

Alanı tanımlamak ve doğal gölge sağlamak için çevre boyunca biberiye, kekik, lavanta, papatya, tarçın defne, hodan ve benzeri Akdeniz aromatik bitkileri dikilmiş.

Giriş kapısının onarımı için boyama ve güçlendirme yapılıp, yapı vandalizme karşı korumalı bir kilitle emniyete alınmış.

Çatı yüzeyi temizlenip, gevşek veya eksik parçaların yerine sağlam bir tuğla örtü uygulanarak, üzeri su geçirmez bir membran ile kaplanmış.

Teras katında bulunan siperlerin Cor-Ten çeliğinden yapılmış bir strüktür ile değiştirilmesi bu restorasyon projesinin en göze çarpan özelliklerinden biri. Proje, peyzajdaki bu tarihi gözetleme kulesinin uyumlu bir imgesini oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın