Torbalı Belediyesi Yarışma Şartlarını Belirledi

Torbalı’ya yapılacak olan yeni hizmet binası, pazaryeri ve otopark ile yakın çevresi ulusal mimari yarışmasının şartları gerçekleştirilen toplantıyla birlikte belirlendi. Torbalı Belediyesi tarafından yapılacak olan mimari proje yarışması, ihtiyaç programı ve şartları toplantıya katılan jüri ekibi ile belirlendi.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, seçim döneminde sözünü verdiği kent meydanı, kapalı pazaryeri ve yeni belediye binası hazırlığı için son viraja girildi. Nüfusu 200 bine dayanan ilçenin aynı zamanda ileriye dönük en az 50 yıllık trafik, kent yaşamı ve otopark sorununu da çözecek olan bu adımlar için Başkan Uygur’un talimatları ile uluslararası bir proje yarışmasının gerçekleşmesine karar verilmişti. Kısa süre içerisinde gerçekleşecek yarışma öncesi jüri ekibi ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Alanında önemli işlere imza atan ve ulusal-uluslararası birçok prestijli ödülün sahibi olan jüri ekibi yarışmanın ihtiyaç programını ve şartlarını şekillendirdi. Bu ayın sonunda resmi ilan yoluyla duyurulacak olan ulusal yarışmaya başvurular rumuzlarla gerçekleşecek. Jüri mart ayında ise en iyi projeyi değerlendirmiş olacak.

25 BİN METREKARELİK PROJE

Torbalı Belediyesi, belediye hizmet binası, pazaryeri, otopark ve kent meydanı için mimari proje yarışması düzenleyecek. Ulusal Mimari Proje Yarışması öncesi ikinci toplantı için Torbalı’ya gelen Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Dr. Halil İbrahim Alpaslan, ulusal mimari proje yarışmasının asil jüri üyeleri, Torbalı Belediyesi yöneticileri ile birlikte projenin amacını, kapsamını, yarışmanın türü ve şeklini, yarışma şartlarını ve yarışmacılardan beklenilenleri tam anlamıyla belirledi.

Seçici Kurul Danışman Üyeleri:
İsmail UYGUR – Torbalı Belediye Başkanı
Dr. H. İbrahim ALPASLAN – Mimar, Mimarlar Odası İzmir Şubesi YK Başkanı
Çiçek GÜLTEKİN ELBİR – Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı
Salih SARIDOĞAN – Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürü
İlyas ÇİMEN – Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı
Doç. Dr. Yenal AKGÜN – Mimar, Yaşar Üniversitesi
Hafize Gülden BOLATOĞLU – Y.Peyzaj Mimarı, Torbalı Belediyesi

Seçici Kurul Asıl Üyeleri:
Kemal Can ÇİNİCİ – Mimar
Cem SORGUÇ – Mimar
Can KAYA – Mimar
Pınar GÖKBAYRAK – Mimar
Prof. Dr. Erhan Vecdi KÜÇÜKERBAŞ – Peyzaj Mimarı, Ege Üniversitesi
Doç. Dr. Ayşegül ALTINÖRS ÇIRAK – Şehir Plancısı, Dokuz Eylül Üniversitesi
Deniz ALKAN – İnşaat Mühendisi

Seçici Kurul Yedek Üyeleri:
Doç. Dr. İnci UZUN – Mimar, Dokuz Eylül Üniversitesi
Dr. Dalya HAZAR – Şehir Plancısı, Pamukkale Üniversitesi
Dr. Hatice SÖNMEZ TÜREL – Peyzaj Mimarı, Ege Üniversitesi
İsmet HANER – İnşaat Mühendisi, Torbalı Belediyesi

Raportörler:
Serkan Tekin – Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili
Çağlar ÖZKACAR – Şehir Plancısı, Torbalı Belediyesi
Kemal KURU – Muhasebeci, Torbalı Belediyesi

27 BİN METREKARELİK ARAÇ OTOPARKI

Buna göre Torbalı’da yeni kent merkezi oluşturulmasına yönelik içerisinde Torbalı Belediyesi hizmet binası ve otoparkı barındıran ayrıca haftanın bir günü ilçe pazarının da kurulacağı mekanları içeren çok yönlü, özgün ve işlevsel projelerin elde edilmesi amaçlandı. Yarışma serbest, ulusal ve tek kademeli olarak yapılacak. Yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda yapılacak olan yeni belediye binası, pazaryeri, katlı otopark ve kent meydanı aynı zamanda ilçe trafiğini de rahatlatabileceği gibi sosyal alanların da artmasını sağlayarak ilçeye yeni sosyal alanlar kazandıracak. Yapılacak olan katlı otopark ile kent meydanının da altında olacak eksi 2 katlık otopark sayesinde ilçeye 27 bin metrekarelik de araç otoparkı kazandırılmış olacak.

50 YILI KURTARACAK PROJE

İlçenin pazar dokusunu, geleneğini ve alışılmış düzenini bozmadan gerçekleştirilecek olan projelerin yarışması yılsonuna yetişecek. Bu ay ilanı yayınlanacak olan yarışmanın mart ayında da sonuçlanması bekleniyor. Yarışma sonucu beğenilen projelerin hayata geçirileceği ilçede geleceğe dönük en az 50 yıllık bir adım atılmış olacak. Torbalı’ya yakışan projeleri, alanında usta mimarların çizimleriyle hayata geçirmeyi planlayan Başkan Uygur ve ekibi, süreci de yakından takip ediyor.

Kaynak

Etiketler

Bir yanıt yazın