Toprağın Enerjisi: Kadokawa Kültür Müzesi

Dış cephesi 20.000 parça granitten yapılmış Kadokawa Kültür Müzesi, adeta düzensiz bir kaya parçasına benziyor ve bu cephe bölgenin özel topoğrafyasını ve enerjisini yansıtan çok sayıda gölgeyi yaratıyor. NOWNESS'in hazırladığı kısa film, Kengo Kuma eşliğinde yapıya kısa bir ziyarete çıkarıyor.

Kengo Kuma, Tokyo yakınlarında anıtsal bir müze projesi tasarladı. Tokorozawa’da bulunan Kadokawa Kültür Müzesi, 2020 yılında ziyarete açıldı.

Kadokawa Kültür Müzesi’nin duvarları, Tokorozawa’da ilk insanların yaşadığı mağaraları andıran güvenlik hissi yaratıyor. Kütüphanedeki katmanlı raflar, Japonya’nın en büyük yayıncılarından biri olan Kadokawa tarafından yayınlanan her kitabı taşıyor ve kütüphane sonsuz bilginin depolandığı insan beynine benziyor.

Kuma bir keresinde bir kitabında “İnsan, varlığını hareket ederek tanımlar. Ben daha çok ağaç olma hali gibiyim, kendi izinde büyüme hali,” demişti. Bu, mimari kalıpların sorgulanmasına yol açtı: bilinçli bir sembolizm, görsel ihtiyaçlar veya bencil bir tatmin arayışı olmadan ne tür bir mimari ortaya çıkabilir?

Dünyanın nüfusunun 1975’ten bu yana, çoğunlukla Asya şehirlerinde olmak üzere, üç milyar artması, mimaride, düz kuleler, gökdelenler, otoyol ağları ve nihai işlevsellik arayışı gibi yirmi birinci yüzyılın mimari düşüncesine hakim olan tek tip bir estetiği tetikledi.

Kuma’ya göre gökdelenler göğe uzandıkça köklerini kaybederler. Kadokawa Kültür Müzesi, gelişmekte olan şehrin gizemini çözmeye, şehir mimarisinin geleceğinin ne olduğunu bulmaya ve aynı zamanda dünya ile daha uyumlu bir alan yaratmaya çalışıyor.

20.000 Granit Parçasından Yapılmış Cephesiyle Dikkat Çeken Kadokawa Kültür Müzesi

Etiketler

Bir yanıt yazın