Topoğrafyayla Yakalanan Uyum

Partisans tarafından tasarlanan, yüzme havuzu ve misafirhaneden oluşan Fold House Kanada’da bulunuyor. Mimarlık ofisi yeni binayı yanan eski misafirhanenin yerini alacak şekilde tasarlamış.

Fold House, ismini binanın çatısı arsanın mevcut topoğrafyasına uyacak şekilde tasarlandığında oluşan biçimden alıyor.

Doğal bir yaşam alanında yer alan arsada yer alan konutun tasarımı ve inşaatı süresince çevre ve koruma yetkilileriyle çalışılmış. 27 m uzunluğunda gizli bir kiriş ve konsol destekli yeşil bir çatıyı ve buna ek olarak üzerindeki merdiveni inşa etmek oldukça zorlu bir süreç olmuş.

Gerekli izinleri almak ve ardından belirlenen mimari formların mühendislik alanındaki zorluklarını aşmak, mimarlık ofisinde sonrasında gelinen seviyeye ulaşırken büyük bir rahatlık sağlamış.

Çatı ve heykelsi tavan eğri form verilmiş beyaz meşeden yapılmış. Basamaklı zeminlerde de aynı malzeme kullanılmış.

Çatının büyük kanadının altında havuz ve spor salonu yer alıyor. Dikdörtgen biçimindeki misafirhane, geniş konsol çatının üstünde ve altında bulunuyor.

Dikdörtgen biçimli hacmin içinde üç yatak odası, banyo ve mutfaklı büyük bir oda yer alıyor. Havuz ve misafirhane, merdiven ve üstü kapalı bir geçitle birbirinden ayrılıyor.

Misafirhanenin iç mekanlarında, zemin kat boyunca yerleşik bir mutfak ve yemek alanı da dahil olmak üzere bol miktarda ahşap kullanılmış. Banyolar parlak yeşim yeşili kare karolarla döşenmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın