Toplu Ulaşımda Çocuk

Şehir Dedektifi İnisiyatifi, çocuk odaklı toplu ulaşım planlaması için katılımcı çözüm önerileri oluşturmayı amaçlayan "Toplu Ulaşımda Çocuk" projesine başlıyor.

Çocuk dostu şehirler oluşması yolunda kentsel sorunlara hak temelli veri, politika, eğitim ve tasarım araçları geliştiren Şehir Dedektifi İnisiyatifi, Etkiniz AB desteğiyle Toplu Ulaşımda Çocuk projesine başlıyor. Uzun soluklu bu projede, farklı çocukların toplu ulaşım deneyimine ilişkin çocuk hakları temelli izleme çalışmaları yürütülecek ve elde edilen verilerle çocuk odaklı toplu ulaşım planlaması için katılımcı çözüm önerileri oluşturulacak.

Çalışmanın ilk ayağını, çocuklar için kapsayıcı bir ulaşım sistemine dair hak temelli bir izlemenin ihtiyaçlarını tanımlayabilmek oluşturuyor. Hazırladıkları kılavuz ve gösterge setiyle Şehir Dedektifi İnisiyatifi, ulaşım planlamasında çocuk haklarını kent hakkıyla birleştiren bir yaklaşım öneriyor.

Şehir Dedektifi İnisiyatifi, kılavuzun kendileri için önemini şu şekilde açıklıyor:

“Yerel yönetimler, kent aktivistleri ve çocuk haklarını gözeten sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına kaynaklık etmek için hazırladığımız bu kılavuzun eşdeğer biçimde öğretmen toplulukları, ebeveynler ve en önemlisi çocuklar için anlaşılır olması bizim için büyük önem taşıyor. Bu nedenle kılavuzun belirli kısımlarının çocuklarla tartışmaya açılması önerilerimizi de, çocuk dostu anlatımlarla ve oyunla pekiştirmeye çalıştık.”

Siz de buradan kılavuzu indirip toplu ulaşımda çocuk haklarını öğrenebilir, çocuklarla kılavuzda bulunan yönergeler eşliğinde sohbet edebilir, çalışmalarınıza katabilir, Şehir Dedektifi İnisiyatifi ağına dahil olabilir ve savunuculuk faaliyetlerine destek olabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın